podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

Boyer in Myers Odkrito.si

Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...

spolno nadlegovanje Ekipa24.si

OBSOJEN! Nekdanji nogometaš Olimpije obsojen, ker...

Novice Metlika

V Metliki s protestnim shodom proti prometnim zamaškom

Piše: STA

Čas objave:
31.07.2021 13:23

V Metliki, kjer že dlje časa opozarjajo na nevzdržnost razmer zaradi prometnih zamaškov oz. večkilometrskih kolon vozil, ki nastajajo na glavni prometnici ob prehajanju bližnjega mejnega prehoda s Hrvaško, so danes k rešitvam pozvali na protestnem shodu na prvem metliškem cestnem krožišču.

Približno 40 ljudi je pozvalo k izboljšanju zdaj nevzdržnega stanja, je za STA po današnji novinarski konferenci povedala predstavnica metliške mestne skupnosti Alenka Tomašič. Povabljeni predstavniki države se novinarske konference sicer niso udeležili, vendar upa, da bodo slišali njihovo sporočilo.

Z namenom, da bi dosegli ustrezno rešitev, so že začeli podpisovati tudi peticijo za prepoved tranzitnega tovornega prometa skozi Metliko do izgradnje južnega dela tretje razvojne osi, ki jo bodo posredovali pristojnim.Po njihovi oceni bi problem rešili tako, da bi pospešili izgradnjo metliške obvozne ceste, ki jo država načrtuje v okviru izgradnje južnega kraka ceste tretje razvojne osi. Metliški župan Darko Zevnik naj bi se po besedah Tomašičeve prihodnji teden sestal s predstavniki Družbe za avtoceste v RS (Dars) in se z njimi dogovoril za hitrejšo pripravo dokumentacije za gradnjo obvozne ceste do mejnega prehoda.

V Metliki poleg tega želijo, da bi metliško traso ceste tretje razvojne osi začeli graditi prednostno. Po oceni njihovega župana, ki jo je nedavno podal za STA, ni treba čakati na to, da se južni krak ceste tretje razvojne osi začne graditi v Novem mestu, saj lahko v Metliki začnejo prej.