hrvaška policija Svet24.si

Pogrešano osemletno Taro po enem letu našli na ...

Dejan Čretnik 2 Svet24.si

Zlorabili smrt slovenskega režiserja: bivša ...

Mitja Okorn Svet24.si

Avtor dokumentarca o covidnih bolnikih "v šoku"

milan kucan 1990 bobo Reporter.si

Ljerka Bizilj: Kako sem postala »Kučanova ...

oshkosh, lkov 4x4, matej tonin Necenzurirano

Zakaj Tonin ni razkril, da bo kupil še 100 ...

Luka Dončić Njena.si

Luka Dončić zapustil Slovenijo

iztok cop luka spik m24 Ekipa24.si

Neee! Je to res on? Nekdanji slovenski šampion je...

Novice Metlika

V Metliki se dušijo v prometnih zastojih in napovedujejo protest

Piše: STA

Čas objave:
23.07.2021 11:53

V Metliki opozarjajo na nevzdržnost razmer zaradi prometnih zamaškov oziroma večkilometrskih kolon vozil, ki nastajajo na glavni prometnici ob prehajanju bližnjega mejnega prehoda s Hrvaško. Da bi opozorili na svoje težave, prihodnjo soboto na prvem metliškem cestnem krožišču pripravljajo protest.

Predstavnica metliške mestne skupnosti Alenka Tomašič je za STA povedala, da je ob prehajanju državne meje prejšnjo soboto nastala skoraj šestkilometrska kolona vozil. Ta je za dolge ure popolnoma zaustavila mestni promet, na novomeški strani pa se je končala približno dva kilometra pred Metliko.

Gre namreč za cesto, ki vodi mimo glavnih metliških trgovin, katerih obisk je ob strnjeni avtomobilski koloni tako rekoč nemogoč.

Glede omenjenih težav so se predstavniki metliške mestne skupnosti pred kratkim pogovarjali tudi s predstavniki policije, ki so obljubili, da bodo ta konec tedna skušali pomagati z usmerjanjem prometa že na omenjenem krožišču pri Pildu, prihodnjo soboto, 31. julija, pa mestna skupnost pripravlja novinarsko konferenco in opozorilni protest.

Tomašičeva je sicer poudarila, da lokalna skupnost ne nasprotuje mejnemu prehodu in tamkajšnjemu prehajanju državne meje, saj se tega pač ne da odpraviti. Pristojne želijo le opozoriti, da je treba problem rešiti čim prej oz. kratkoročno in dolgoročno, in to s pospešitvijo izgradnje metliške obvozne ceste, ki jo država načrtuje v okviru izgradnje južnega kraka ceste tretje razvojne osi.Ker v Metliki nimajo časa, da bi nanjo čakali še naslednjih deset let, pa bodo sestavili posebno peticijo in jo posredovali pristojnim, je še napovedala Tomašičeva.

Metliški župan Darko Zevnik je za STA povedal, da so pristojne na omenjene težave večkrat opozorili, z Darsom pa se dogovarjajo za sestanek, za katerega upa, da bo že prihodnji teden.

S tem sestankom želijo pospešiti pripravo potrebne dokumentacije za gradnjo metliške obvozne ceste do mejnega prehoda, ki naj bi omenjene težave rešila dolgoročno. Sicer pa si prizadevajo, da bi kritični del oz. metliško traso ceste tretje razvojne osi začeli graditi prednostno.

V Metliki namreč nimajo težav z umeščanjem cestne trase, in ne rabijo čakati, da dolenjsko-belokranjski oz. južni krak ceste tretje razvojne osi začnejo graditi ravno v Novem mestu. V Metliki lahko začnejo prej, je še opozoril Zevnik.

Predstavnica metliške mestne skupnosti Alenka Tomašič

S pozivom pristojnim glede cestnih zastojev v Metliki