testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Metliki

V metliškem domu starejših rast števila okuženih

Piše: STA

Čas objave:
23.03.2020 13:21

V Domu starejših občanov Metlika raste število stanovalcev z znaki okužbe z novim koronavirusom.

Vsi varovanci imajo zagotovljeno 24-urno zdravniško oskrbo in pomoč. Tri okužene stanovalce z blagimi simptomi so izolirali in preselili v enoto metliške Komende, kjer so za tovrstne primere namestili 17 postelj. Do zdaj so odkrili skupaj 17 okuženih.

Metliški župan Darko Zevnik je danes povedal, da je med 17 potrjeno okuženimi pet zaposlenih, 14 potrjeno okuženih so premestili na Golnik, dva okužena oskrbovanca metliškega doma starejših sta umrla.

V izolaciji v Metliki je tudi 16 varovancev tega doma, za katere sumijo, da bi lahko bili okuženi, a jih še niso testirali, je dodal župan. Pred tednom so imeli sicer potrjeno okuženih sedem varovancev in pet zaposlenih, kar pomeni, da se je število okuženih varovancev okrepilo za pet.

Na spletni strani metliškega doma starejših so zapisali, da o spremenjenem zdravstvenem stanju posameznega stanovalca nemudoma obvestijo njegove svojce. Redno izvajajo preventivne zaščitne ukrepe, ki so jih sprejeli ob začetku pojava koronavirusa v tej ustanovi. Stanovalci se še vedno zadržujejo po sobah, zaposleni v domu pa jim skušajo zagotavljati največje možno udobje, so dodali.

Stanovalce in osebje Doma starejših občanov je sicer okužil zdravnik metliškega zdravstvenega doma, ki se je okužil v tujini.

V Metliki je sicer po daljšem zaprtju zaradi možnosti okužbe s prilagojenim delom v sredo začel tamkajšnji zdravstveni dom, stanje v občini pa se v okviru danih razmer počasi normalizira, je še dejal Zevnik.