Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Mirna Peč

V Mirni Peči vnovič vseslovenski blagoslov motorjev in motoristov

Piše: STA

Čas objave:
18.04.2022 10:44

V Mirni Peči na Dolenjskem po dveletnem premoru zaradi epidemije covida-19 ob današnjem velikonočnem prazniku pripravljajo 24. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev. Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot 10.000 motoristov, tudi letos pričakujejo veliko udeležbo, so napovedali prireditelji.

Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom bodo začeli po praznični maši ob 11. uri, je za STA povedal predstavnik Motokluba Trebnje Leopold Pungerčar.

Prireditev bo potekala na velikem parkirišču pred mirnopeško cerkvijo, kulturni program bodo posvetili 90-letnici rojstva mirnopeškega rojaka in harmonikarja Lojzeta Slaka.

Začrtali bodo tudi novo motoristično sezono, predvsem pa po dveh covidnih letih vnovič srečali in pozdravili prijatelje, je dodal Pungerčar.

Sicer pa je poudaril, da namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo s tem javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom krepi, še vedno nezadostna.