pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Mirna Peč

V Mirni Peči zaživelo omrežje WiFi4EU

Piše: Občina Mirna Peč

Čas objave:
18.04.2021 10:47

Občina Mirna Peč je na podlagi uspešno pridobljenega projekta WiFi4EU vzpostavila in konec marca 2021 spustila v uporabo brezžično omrežje, ki občanom in vsem ostalim obiskovalcem Mirne Peči omogoča brezplačen internet na javnih mestih.

Občina je ob uspešni prijavi pridobila voucher v višini 15.000 €, ki je kril stroške za nakup in namestitev opreme, občina pa bo krila stroške povezljivosti (internetna naročnina) in vzdrževanja opreme za brezplačno in visokokakovostno brezžično internetno povezljivost še vsaj tri leta.

Možnost brezplačnega visoko hitrostnega širokopasovnega internetnega dostopa preko brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU lahko koristijo vsi. Namen vzpostavitve takšnega omrežja pa je vključenost v internet tudi tistih, ki sicer morda težje dostopajo do spleta.

Wifi4EU.jpg
WiFi na javnih mestih.
Foto: WiFi4EU

Omrežje je aktivno in ima na vseh lokacijah oznako WiFi4EU. Za registracijo na omrežje geslo ni potrebno. Po Mirni Peči je vzpostavljenih skupno 12 dostopkovnih točk, ki pokrivajo naslednja območja:

Jedro Mirne Peči (občina, kulturni dom – večnamenski prostor, lekarna, župnišče in zunanja okolica farne cerkve, KZ Trebnje, pošta)
Gasilski dom Mirna Peč (zelenica in parkirišče)
Muzej Lojzeta Slaka (avla, čebelji svet, preddverje, zdravstvena postaja)
OŠ Toneta Pavčka (preddverje) in športna dvorana (notranji in zunanji dostop)
Pavčkov dom (notranji dostop)


Točke za dostop do WiFi4EU omrežja, ki se razpršene po Mirni Peči, pokrivajo tako notranje prostore in prostore na prostem. Na ta način bodo lahko tako občani, kot tudi obiskovalci, v celoti koristili brezplačen hitri brezžični internet, zlasti med dogodki v kraju. Pobuda WiFi4EU se je Občini Mirna Peč takoj zdela pomembna za kraj, saj želi pridobiti projekte, ki vplivajo na dobro počutje prebivalstva. "Za nas so pomembni programi, ki prispevajo k boljši kakovosti življenja prebivalcev in pomagajo našim občanom in obiskovalcem, da se dobro počutijo v našem kraju," je dejala Mira Barbo, vodja projekta na občini. Ugodnosti, ki jih projekt prinaša, niso omejene na lokalno raven: "tako bodo vsi evropski državljani čutili, da živimo v skupnem prostoru", je dodala.