phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

Novice Mokronog

FOTO: V Mokronogu so gostili mlade gledališčnike

Piše: Dolenjski list

Čas objave:
13.03.2019 11:07

V Mokronogu, v tamkajšnji kulturni dvorani so prejšnji teden gostili mlade gledališčnike Temeniške in Mirnske doline, ki so se zbrali na Območnem srečanju otroških gledaliških skupin, nad katerim bdi trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD).

Mladi gledališčniki na odru v Mokronogu.jpg
Mladi gledališčniki so nastopili v Mokronogu
Foto: JSKD OI Trebnje

Na tokratnem srečanju so se predstavile štiri gledališke skupine iz občin Trebnje, Šentrupert in Mokronog. Prvi so na oder stopili najmlajši – skupina Klobuki šentrupertskega vrtca Čebelica. Predstavili so se z bolgarsko ljudsko pravljico Lisica in murenček pri mravljah, na nastop sta jih pripravili mentorici Damijana Bijek in Andreja Moltara. Gledališka skupina Podružnične šole Dobrnič se je prestavila s predstavo o najbolj priljubljenem mačku pri nas – z Mačkom Murijem Kajetana Koviča. Nad mladimi gledališčniki je bdela mentorica Klavdija Livk. Gledališka skupina Osnovne šole Veliki Gaber je na oder postavila predstavo z naslovom "Majhno težavo imam," je rekel medved izpod peresa Heinza Janischa in Silke Leffler. Poučno zgodbo o medvedu in osamljenosti so pripravili z mentorico Justino Zupančič.

Konec letošnjega območnega srečanja pa je bil še v znamenju otroške nagajivosti z učenkami in učenci Podružnične šole Trebelno, ki so se predstavili z nepozabno Piko Nogavičko švedske mladinske pisateljice Astrid Lindgren. Nad zabavno in iskrivo predstavo je bdela mentorica Janja Cajner.

Mladi gledališčniki so nastopili v Mokronogu.jpg
Mladi gledališčniki so nastopili v Mokronogu
Foto: JSKD OI Trebnje

Mlade gledališčnike je v Mokronogu pozdravil domači župan Anton Maver, tokratno območno srečanje pa je strokovno spremljala režiserka in producentka Tjaša Črnigoj, ki je ob koncu mentoricam otroških gledaliških skupin med drugim podala tudi smernice in napotke za nadaljnje delo.

Letošnje območno srečanje so omogočile občine Mokronog-Trebelno, Trebnje in Šentrupert.