Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

V nedeljo sedem novih potrjenih okužb

Piše: STA/NIJZ

Čas objave:
13.04.2020 11:20

V Sloveniji so v nedeljo opravili 554 testov na novi koronavirus in potrdili okužbo pri sedmih ljudeh, skupaj je pozitivnih 1212 ljudi. Zaradi covida-19 sta v nedeljo umrli dve osebi, skupaj doslej 55. V nedeljo je bilo hospitaliziranih 95 ljudi, na intenzivni negi 34, dva bolnika so odpustili v domačo oskrbo, je na Twitterju sporočila vlada.

Doslej so v Sloveniji za okužbo z novim koronavirusom opravili 35.405 testiranj.

Opazen je trend upadanja števila novih okužb, saj so zadnji konec tedna ob podobnem številu opravljenih testov v soboto potrdili 17 novih okužb, v nedeljo pa le sedem. Prvi konec tedna v aprilu je bilo 20 oz. 24 novih okužb na dan. Pod deset novopotrjenih okužb na dan smo v Sloveniji sicer zabeležili nazadnje v začetku marca.

Iz bolnišnice so doslej skupaj odpustili 152 bolnikov s covidom-19.

Na kliniki za infekcijske bolezni Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 40 bolnikov s covidom-19, od tega 29 na odraslih oddelkih in 11 v intenzivni enoti, so sporočili na Twitterju.

V Splošni bolnišnici Celje je bilo danes zjutraj hospitaliziranih 16 bolnikov s covidom-19, od tega šest v enoti intenzivne terapije. V nedeljo so enega bolnika odpustili v domačo oskrbo, so sporočili na Twitterju.

V nedeljo je celjsko bolnišnico obiskal predsednik vlade Janez Janša. Kot je danes zapisal na Twitterju, "v bolnišnici dokazujejo, da lahko z dobro organizacijo, predanim ter strokovnim delom obvladajo izjemne izzive epidemije novega koronavirusa in hkrati skrbijo za zahtevnejšo zdravstveno oskrbo celotne regije".