Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu bodo vzgajali voditelje prihodnosti

Piše: STA

Čas objave:
17.11.2021 13:37

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu bo danes odprla mednarodni transdisciplinarni raziskovalni center za razvoj in odličnost vodenja. S tem želijo ustvariti odprt prostor za raziskovanje, odkrivanje, razumevanje in razvoj konceptov odličnosti vodenja s ciljem razvoja voditeljev prihodnosti, so na omenjeni fakulteti pojasnili za STA.

Vizija omenjenega centra je, da ta v petih letih postane vodilni raziskovalni center odličnosti in vodenja v Sloveniji, v desetih letih pa naj bi dosegel tudi evropsko prepoznavnost, je povedala njegova vodja in mednarodno uveljavljena predavateljica Tatjana Dragovič Andersen.

Center se sicer ne bo ukvarjal le z raziskovanjem in razumevanjem trenutnega načina vodenja, temveč bodo v njegovem okviru razmišljali, kakšno bo vodenje v prihodnosti. Da bi skušali to razumeti, pa potrebujejo veliko pogovora, posvetov, konferenc, raziskovanja in predvsem stika z mladimi, je dodala.

Gre tudi za prenos izkušenj prehodnih generacij in ustvarjanje prostora, v katerem lahko s skupnimi močmi raziskujejo, odkrivajo, razumejo in razvijajo koncept odličnosti vodenja v prihodnosti.

Njihov končni cilj je razvoj voditeljev za prihodnost, "tako da se ne bo dogajalo, kar se dogaja zdaj". Za primer je Dragovič Andersenova navedla nedavno okoljsko konferenco v Glasgowu in dogajanje na drugih področjih ter še poudarila, da želijo premikati meje.Po besedah dekana Fakultete za organizacijske študije Borisa Bukovca so center ustanovili znotraj fakultete. Za zdaj ga uspevajo vzdrževati z zagnanostjo vseh zaposlenih, v prihodnje pa računajo na denarno podporo mednarodnih projektov.

Center, ki je na tej novomeški fakulteti že izvedel dve zimski šoli s področja odličnosti vodenja, bodo sicer odprli z večernim posvetom Pogled v prihodnost vodenja, na katerega so povabili govorce različnih generacij in okolij. Na posvetu pričakujejo več kot 80 udeležencev in pester nabor animatorjev razprave z vsega sveta, je pristavil.

Fakulteto za organizacijske študije so sicer v Novem mestu ustanovili leta 2008. Do zdaj se je na tej šolalo deset generacij in diplomiralo skupaj 200 študentov. Ponosni so tudi na 37 doktorjev s področja organizacijske znanosti, od katerih jih je sedem prišlo iz tujine.

Doktorski študij omenjene fakultete je sicer mednaroden, na mednarodno raven pa bodo v prihodnjem študijskem letu postavili tudi magistrski študijski program. Zadnje šolsko leto fakulteto obiskuje 240 študentov, je še navedel Bukovec.