tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu izžrebali zadnjega občinskega svetnika

Piše: STA

Čas objave:
16.02.2023 09:37

Občinska volilna komisija Mestne občine Novo mesto je v sredo popoldne z žrebom izbrala še zadnjega občinskega svetnika po lanskih lokalnih volitvah. Za svetnika stranke Konkretno, ki ima v novomeškem občinskem svetu en mandat, so izžrebali Silva Mesojedca, je tajnica novomeške občinske volilne komisije Ana Avsec danes potrdila za STA.

Glede na število preferenčnih glasov je sicer mesto občinskega svetnika stranke Konkretno pripadlo Jožetu Kobetu, ki pa je zaposlen v občinski upravi in po zakonskih določilih hkrati ne more biti občinski svetnik.

Mandat je zato pripadel naslednjemu kandidatu te stranke. Ker sta si zaradi enakega števila oz. enako zbranih 48 preferenčnih glasov drugo mesto delila nosilec liste Konkretno Alojz Kobe in njen kandidat Silvo Mesojedec, pa se je občinska volilna komisija morala zateči k žrebu.

V novomeškem 30-članskem občinskem svetu je sicer sedem mandatov pripadlo županovi Listi Gregorja Macedonija, pet jih je dobilo Gibanje Svoboda, trije mandati so pripadli Listi Naš kraj - naše mesto in trije mandati SDS. Po dva so dobili NSi, SLS, SD in Solidarnost. Zveza za Dolenjsko, DeSUS in Konkretno so dobili po en mandat, en mandat pa je pripadel predstavniku romske skupnosti.