cepljenje, cepljenje-brez-naročanja Svet24.si

Župani iz najslabše precepljenih občin ...

julijana-zakrajšek Svet24.si

Julijana ob 109. rojstnem dnevu: "Nekoliko me boli...

maske, dijaki Svet24.si

Starši dijaka so ravnatelju zagrozili s kazensko ...

milan krek bobo Reporter.si

Krek naj bi razlagal, da bo brez kakega čudeža ...

91518475 Necenzurirano

Madžarski posli Janševega odvetnika #dokumenti

Nina Radi Ambrož Vahen Kralj Facebook Odkrito.si

NINA S KMETIJE: Ljubezni nisem našla v Sanjskem ...

ronaldo georgina 3 Ekipa24.si

VELIKO RAZKRITJE: V družini Cristiana Ronalda ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu nadaljevanje prenove mestnega jedra

Piše: STA

Čas objave:
16.03.2020 11:25

V Novem mestu bodo po prenovi tamkajšnjega Glavnega trga z nekaj zalednimi ulicami nadaljevali prenovo preostalega mestnega jedra. Prenoviti nameravajo Rozmanovo in Kastelčevo ulico ter Prešernov trg. Danes so začeli arheološki pregled terena in prva sondiranja, prenovitvena naložba pa naj bi novomeško občino stala približno 2,7 milijona evrov.

Po podatkih Mestne občine Novo mesto bodo približno 2,1 milijona evrov omenjene naložbe pokrili s kohezijskim vložkom. Začetek gradbenih del načrtujejo v drugi polovici leta.

Arheološka sondiranja so začeli na Rozmanovi ulici oz. za križiščem s Kastelčevo v smeri Knjižnice Mirana Jarca, zaradi česar je ta del Rozmanove do nadaljnjega zaprt za promet in parkiranje. Izvoz z Glavnega trga poteka po Kastelčevi ulici oz. v obratni smeri kot sicer.

Sledila bodo sondiranja na Kastelčevi ulici in Prešernovemu trgu, po zagotovilih izvajalca bodo omenjeni arheološki pregled v primeru ugodnih vremenskih razmer končali sredi aprila.

Od nadaljevanju arheoloških raziskav bo odločil izid omenjenih predhodnih sondiranj, občina pa bo ob morebitnih nadaljnjih arheoloških izkopavanjih opravila izbor za izvajalca gradbenih del, so še sporočili z novomeške občine.