Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Sprememba polovične zapore na Šmarješki cesti

Piše: STA

Čas objave:
10.03.2020 06:36

Na Šmarješki cesti, pri tovarni Krka v Novem mestu, kjer so zaradi infrastrukturnih del pred mesecem uvedli enosmerno cestno zaporo, so to danes preuredili v obratni smeri. Nasprotno od prejšnje ureditve je možen le enosmerni promet v mesto, obvoz iz mesta v Mačkovec je možen mimo trgovskega središča Qlandia.

Zemljevid zapore na Šmarješki cesti.png
Zemljevid zapore na Šmarješki cesti
Foto: MO Novo mesto

Na novomeški občini so pojasnili, da so omenjeni cestni odsek delno zaprli zaradi urejanja kanalizacije za odvod morebitnih požarnih voda z bližnjega Krkinega tovarniškega kompleksa.

Omenjena dela na Šmarješki cesti bodo predvidoma potekala do sredine avgusta, so dodali in opozorili še, da so zaradi spremembe omenjene cestne zapore spremenili tudi potek voženj mestnih avtobusov v smeri proti Sevnem oz. Trški gori.

Naročnik del je sicer farmacevtska družba Krka. V njeni službi za stike z javnostjo so pojasnili, da ob glavni cesti zunaj Krkine ograje ob tovornem vhodu gradijo podzemni bazen, namenjen zbiranju požarnih vod v primeru požara oz. izrednih dogodkov. Gre za 520.000 evrov vredno naložbo, s katero bodo okrepili varnost, preprečili možne posledice v primeru takšnih dogodkov in zagotovili izboljšanje na področju varovanja okolja.