zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu posvet BetOnEU

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.03.2016 07:08

V sejni dvorani Mestne občine Novo mesto, bo danes ob 9.30 uri posvet Stavimo na Evropsko unijo. <br />Na posvetu bo&nbsp; na temo Evropska prihodnost Zahodnega Balkana &ndash; perspektive in izzivi predaval tudi evropski poslanec Ivo Vajgl.<br /><br />

Odkar so se programu Evropa za državljane kot upravičene države pridružile Bosna in Hercegovina, Črna Gora in Srbija, so se razširile tudi možnosti in spodbude za sodelovanje med mesti v EU in na Balkanu v smeri širitve EU.

V okviru projekta BET on EU! je 19 partnerjev iz 12 držav, med katerimi je tudi Mestna občina Novo mesto, lansko leto že vzpostavilo mrežo oz. platformo za izmenjavo, razpravo in delovanje v smeri prihodnosti Evrope s sloganom »Združeni v različnosti«.

Projekt sledi metafori stave: najprej moramo vsi poznati pravila igre in svoje vire, nato pa lahko stavimo na izbrano usmeritev. Posvet je zato namenjen predstavitvi »pravil igre«, to je možnostih financiranja, ozaveščanja o zadevah EU, širitvenem procesu in vlogi lokalnih oblasti in državljanov pri oblikovanju prihodnosti EU ter metodah sodelovanja.