kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice Krško/Novo mesto

Na Šolskem centru se obeta nov študijski program

Piše: STA

Čas objave:
02.12.2019 13:52

Na Šolskem centru Novo mesto naj bi prihodnje šolsko leto začeli pilotni izobraževalni program usposabljanja specialistov pametnih zgradb. Omenjeni študijski program s poudarkom na praktičnem izobraževanju, ki ga nameravajo uskladiti s potrebami gospodarstva, bo vseboval tudi področja organizacije, načrtovanja in marketinga.

šc-novo-mesto-dan-odprtih-vrat-2019
ŠC Novo mesto Dan odprtih vrat 2019
Radio Krka

Pri snovanju omenjenega mednarodnega projekta sodeluje tudi Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, kjer so pojasnili, da gre za program znotraj gradbeništva, ki predvideva sodobno oz. pametno celostno načrtovanje, gradnjo in upravljanje stavb.

Snovalci omenjenega programa sicer menijo, da bo ta okrepil kakovost tovrstnih storitev in konkurenčnost domačega gospodarstva. Omogočil bo tudi dvig življenjskega standarda, "kar so tudi smernice industrije 4.0", so dodali.

Omenjena krška zbornica je sicer sporočila, da so za program, ki ga je kot obetavnega potrdila Evropska komisija, že oblikovali osnutek učnega programa. Razvili so ga na osnovi informacij podjetij, ki se ukvarjajo s t.i. pametnimi dejavnostmi v zgradbah.

šc-novo-mesto-dan-odprtih-vrat-2019
ŠC Novo mesto Dan odprtih vrat 2019
Radio Krka

Pri njegovi izdelavi so sodelovale tudi ekspertne delovne skupine treh sodelujočih evropskih držav oz. strokovnjaki s fakultet in drugih izobraževalnih ustanov ter gospodarstveniki. Dodatne informacije si obetajo z okroglih miz in drugih tovrstnih dejavnosti.

Priprava projekta oz. programa, ki so ga poimenovali SHVET (Erasmus + KA3), poteka tudi na Hrvaškem in v Italiji, njegovi slovenski partnerji so omenjena Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, Center RS za poklicno izobraževanje in Šolski center Novo mesto, so še sporočili iz Krškega.