Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

V soboto odprtje mestne plaže in možnost izposoje plovil

Piše: STA

Čas objave:
11.05.2021 14:58

Občinski Zavod Novo mesto je nadgradil lanski projekt Z vesli po Krki, s katerim želi pritegniti domače in tuje ljubitelje veslanja po reki. Ker želijo mestne prebivalce in goste še bolj zvabiti h Krki, v prihodnjih letih načrtujejo še dodatno širitev ponudbe, kot tudi ureditev čolnarne in druge tovrstne infrastrukture.

Vodja izposoje plovil Jernej Rojc je na današnji novinarski konferenci ob odprtju veslaške sezone na dolenjski zeleni reki navedel, da so letos prenovili shrambo za plovila na t. i. mestni plaži pod športnim parkom Portoval.

Ob dnevih z ugodnim vremenom oz. od sobote do zaključka sezone si bo možno tam izposoditi supe in čolne, prebivalcem Novega mesta in gostom pa bodo tako omogočili ogled Krke, njenega obrežja in mestne vedute z rečne gladine.

z vesli po krki
z vesli po krki
ZNM


Pristavil je, da so v neposredni bližini mestne plaže na voljo parkirna mesta za osebna vozila in šest parkirišč za avtodome. Od sobote pa bodo v izposoji 15 supov in trije leseni čolni.

Te si bo med delavniki v maju mogoče izposoditi med 15. in 19. uro, ob koncih tedna pa med 10. in 19. uro. Junija med delavniki med 15. in 20. uro ter konec tedna med 10. in 20. uro. Julija in avgusta bo izposoja možna vsak dan do 20. ure, po prvi polovici avgusta in nato še septembra pa jo bodo vnovič prilagodili dolžini dneva, je še dejal Rojc.

Novo mesto Breg čolnarjenje Jošt Gantar
Novo mesto Breg čolnarjenje Jošt Gantar
ZNM


Direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac je povedal, da je projekt Z vesli po Krki del večjega projekta Krka živi, ki ga izvajajo skupaj z različnimi društvi in drugimi organizacijami. Junija bodo tako pripravili tradicionalno družabno prireditev Noč na Krki in julija tradicionalne skoke v Krko.

Ocenil je tudi, da so priložnosti, ki jih s svojim ekosistemom in okolico ponuja Krka, še v večji meri neizkoriščene. Zato so se tudi lotili prenove in preureditve pred več leti urejene t. i. mestne plaže na Krkinem desnem bregu. Kot prvi korak pri okrepitvi njene priljubljenosti je navedel letošnjo zagotovitev njene dostopnosti, prijaznosti in varnosti. V prihodnji letih pa bodo sledili drugi koraki in širitev ponudbe.

Direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac

O priložnostih, ki jih ponuja Krka in novomeški mestni plaži


Vodja izposoje plovil Jernej Rojc

O veslanju in supanju na Krki