Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

V Novem mestu začetek prenove Šmihelske ceste

Piše: STA

Čas objave:
16.04.2018 11:58

V Novem mestu začenjajo danes dolgo načrtovano prenovo dokaj odslužene in prometno obremenjene Šmihelske ceste. Na odseku bo do predvidoma 1. maja veljala polovična prometna zapora in kasneje popolna.

Zaradi zahtevnosti jo bodo izvedli v treh delih in dela začeli na najbolj problematičnem odseku med šmihelsko cerkvijo in Šukljetovo ulico.

Po podatkih Mestne občine Novo mesto je nosilka vseh treh prenovitvenih delov prenove Direkcija RS za infrastrukturo. Prvi del naložbe bo skupaj z davkom stal nekaj več kot 670.000 evrov, novomeška občina bo pokrila približno tretjino tega zneska.

Naložba obsega cestno rekonstrukcijo, dograditev pločnika in cestne razsvetljave, ureditev odtoka padavinske vode ter prenovo vse preostale gospodarske javne infrastrukture. Končanje prenove prvega cestnega odseka načrtujejo novembra.

Prenovo bodo nato nadaljevali z gradnjo pločnika in javne razsvetljave od šmihelske Šukljetove ulice do odcepa za Košenice, v zadnjem oz. tretjem delu pa nameravajo zgraditi manjkajoči obcestni pločnik od šmihelske osnovne šole do bližnjega pokopališča, so dodali.

Kot je pričakovati, bo prenova Šmihelske ceste ob hkratni prenovi novomeškega mestnega središča in posledični omejeni prevoznosti enega od treh mestnih mostov preko Krke dodatno zgostila in zapletla novomeške prometne tokove.

Šmihelski most (foto: STA)
Fotografija je simbolična
R.K.


Sicer pa so z novomeške občine še sporočili, da s prenovo Šmihelske ceste nadaljujejo načrtno urejanje cestne infrastrukture na širšem šmihelskem območju.

"Po zahtevnih projektih" urejanja cestnih povezav na območju novomeškega zdravstvenega kompleksa, ureditvi preozkega prometnega grla z mostom preko potoka Težka voda in okrepitvi pretočnosti pri železniškem prehodu na Westrovi ulici, pa letos nadaljujejo z rekonstrukcijo Šmihelske ceste in gradnjo železniškega postajališča pri Šolskem centru Novo mesto.

"Urejanje cestne infrastrukture na tem območju želi Mestna občina Novo mesto v prihodnje nadgraditi z izgradnjo šmihelske obvoznice," so še zapisali.