profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

kmetija-2022 Njena.si

FOTO: Razkrito, kje in kako bodo živeli ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Novo mesto

V novomeški bolnišnici bodo na pomoč poklicali specializante

Piše: SB NM

Čas objave:
06.04.2021 11:00

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 30 covid bolnikov, od tega 9 na intenzivnem oddelku. Kot sporočajo, postopno prehajajo v 1. fazo, kjer v bolnišnici covid pacientom dajejo na razpolago 30 postelj na običajnem covid oddelku, na covid intenzivi pa 12.

Za pomoč na oddelkih bodo poklicali specializante, saj so se zaradi t.i. lockdowna znašli pred izzivom, kako zapolniti vrzeli, ki so nastale zaradi varstva otrok. Do varstva mlajših otrok so namreč upravičene zgolj družine, kjer sta oba starša zaposlena v kritični infrastrukturi, teh pogojev pa zelo veliko zaposlenih v SB Novo mesto ne izpolnjuje. Večina gospodarstva namreč obratuje brez omejitev, zato starši, kot rečeno, nimajo druge izbire, kot da ostanejo doma.

Virus ostaja z nami in z njim se bo potrebno naučiti živeti. Majhna odrekanja nam lahko na dolgi rok prihranijo večja zapiranja, toda uspešni bomo le, če bomo razumeli smiselnost ukrepov in se zavedali, kakšne posledice lahko ima (ne)odgovorno ravnanje vsakega izmed nas, še sporočajo iz bolnišnice in dodajajo: "V naši bolnišnici se bomo še naprej trudili po naših najboljših močeh, da bomo kljub virusu dostopni tudi za necovid paciente in jim nudili storitve. Zato hvala vsakemu izmed vas, ki nam z odgovornim ravnanjem pomaga pri tem!"