ivan-zidar, pogreb Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Žalah slovo od Ivana Zidarja

jelko kacin Svet24.si

Kacin: Kaj starost hospitaliziranih in grožnja ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

gardsko-jezero, tragedija Svet24.si

FOTO: 25-letni Greti odtrgalo nogi, Umbertu ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Ötzi Wikipedia Odkrito.si

Ötzijevo prekletstvo

Žiga Gabrovec Njena.si

Finalist MasterChefa zvezda novega videospota

Novice Novo mesto

V novomeški bolnišnici bodo na pomoč poklicali specializante

Piše: SB NM

Čas objave:
06.04.2021 11:00

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 30 covid bolnikov, od tega 9 na intenzivnem oddelku. Kot sporočajo, postopno prehajajo v 1. fazo, kjer v bolnišnici covid pacientom dajejo na razpolago 30 postelj na običajnem covid oddelku, na covid intenzivi pa 12.

Za pomoč na oddelkih bodo poklicali specializante, saj so se zaradi t.i. lockdowna znašli pred izzivom, kako zapolniti vrzeli, ki so nastale zaradi varstva otrok. Do varstva mlajših otrok so namreč upravičene zgolj družine, kjer sta oba starša zaposlena v kritični infrastrukturi, teh pogojev pa zelo veliko zaposlenih v SB Novo mesto ne izpolnjuje. Večina gospodarstva namreč obratuje brez omejitev, zato starši, kot rečeno, nimajo druge izbire, kot da ostanejo doma.

Virus ostaja z nami in z njim se bo potrebno naučiti živeti. Majhna odrekanja nam lahko na dolgi rok prihranijo večja zapiranja, toda uspešni bomo le, če bomo razumeli smiselnost ukrepov in se zavedali, kakšne posledice lahko ima (ne)odgovorno ravnanje vsakega izmed nas, še sporočajo iz bolnišnice in dodajajo: "V naši bolnišnici se bomo še naprej trudili po naših najboljših močeh, da bomo kljub virusu dostopni tudi za necovid paciente in jim nudili storitve. Zato hvala vsakemu izmed vas, ki nam z odgovornim ravnanjem pomaga pri tem!"