Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

V novomeški bolnišnici ponosni na zgodbo s srečnim koncem

Piše: Vodstvo Splošne bolnišnice Novo mesto

Čas objave:
21.03.2019 18:34

V petek, 15. marca 2019 so 88-letno bolnico z razvijajočim se srčnim infraktom zdravniki z intenzivnega internega oddelka SB Jesenice želeli premestiti v UKC Ljubljana, saj je zaradi življenjske ogroženosti nujno potrebovala koronarografijo.


Ker je UKC Ljubljana preobremenjen, se kljub več telefonskim pogovorom jeseniški zdravniki niso uspeli dogovoriti za premestitev na tamkajšnji kardiološki ali intenzivni oddelek, zato so za nujno koronarografijo poklicali kardiološki oddelek Splošne bolnišnice Novo mesto. Tam so se interventni kardiologi nemudoma strinjali z urgentno premestitvijo in bolnica je bila s helikopterjem Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) naglo prepeljana z Jesenic v Novo mesto, kjer je bila po nekaj minutah že v kateterizacijskem laboratoriju. Tam jo je že čakala ekipa z vso opremo, v pripravljenosti pa je bilo tudi osebje intenzivnega oddelka. Bolnica z infarktom je imela hudo zoženi dve koronarni arteriji, ki jih je interventna kardiološka ekipa SB Novo mesto uspešno razrešila tako, da je brez zapletov vstavila žilne opornice.

Prvič se je zgodilo, da je helikopter, ki je prevažal pacienta s srčnim infarktom, poletel z enega konca na drug konec Slovenije in pri tem preletel Ljubljano.



Vodstvo in zaposleni v novomeški bolnišnici so na razplet dogodkov ponosni. Vsekakor gre za izjemno lep primer sodelovanja med bolnišnicami v korist ogroženega bolnika, kjer je tokrat ekipa Splošne bolnišnice Novo mesto imela priložnost v rednem delovnem času in ob odličnem sodelovanju helikopterske službe ponuditi prvovrstno obravnavo s srečnim razpletom.