mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

V novomeški bolnišnici tudi samoplačniško testiranje protiteles na covid-19

Piše: STA

Čas objave:
02.03.2021 11:44

V Splošni bolnišnici Novo mesto bodo predvidoma prihodnji teden začeli samoplačniško testiranje za protitelesa, na podlagi katerih ugotavljajo morebitno prebolenje koronavirusne bolezni. Razmere v bolnišnici se medtem ob padcu števila hospitaliziranih covidnih bolnikov izboljšujejo.

Kot je povedala direktorica novomeške bolnišnice Milena Kramar Zupan, bo samoplačniško testiranje za protitelesa stalo 20 evrov. Potekalo v stari stavbi interne bolnišnice. Ker je pri tem testiranju potreben odvzem krvi, se je potrebno zanj naročiti telefonsko ali po spletu. Sicer pa v novomeški bolnišnici zaradi velikega povpraševanja oz. števila ljudi, ki tedensko potrebujejo testiranje, omogočajo tudi samoplačniško testiranje s hitrimi testi, ob večjem številu testirancev pa je možen najem mobilne enote. Omogočajo tudi samoplačniško testiranje s PCR testi.

Razmere v bolnišnici se medtem izboljšujejo. Ob padcu števila hospitaliziranih v največji možni meri in skladno z zmogljivostjo vzpostavljajo redne bolnišnične programe. Hkrati zaradi števila hospitaliziranih v vsej državi oz. dokler to ne bo padlo pod 100, ostajajo covidna bolnišnica, ki bo po padcu hospitaliziranih na državni ravni pod 500 sprejela tudi covidne bolnike iz Posavja oz. iz brežiške bolnišnice. Ob padcu števila hospitaliziranih pod 500 namreč brežiška bolnišnica ne bo več covidna.

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo sicer danes hospitaliziranih 25 covidnih bolnikov, od teh pet na intenzivnem oddelku.

Direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto Milena Kramar Zupan

O testiranju za protitelesa novega kononavirusa