Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

AVDIO: V Občini Brežice letos skoraj podvojitev zneska naložb

Piše: STA

Čas objave:
26.01.2020 18:20

V Občini Brežice, kjer so za občinske naložbe lani odšteli skoraj osem milijonov evrov, naj bi po predlogu proračuna, o katerem bodo brežiški svetniki odločali februarja, zanje letos namenili približno 15 milijonov evrov. Med glavnimi naložbami bo tudi širitev Obrtne cone Dobova in širitev prostorov Zdravstvenega doma Brežice in tamkajšnje lekarne.

Brežiški župan Ivan Molan je povedal, da se občina intenzivno pripravlja na širitev omenjenih prostorov, dobovsko obrtno cono pa namerava razširiti za približno 10 hektarjev.

Med drugimi večjimi naložbami je navedel nadaljevanje revitalizacije zgradbe nekdanjega brežiškega doma upokojencev, kjer načrtujejo prostore za varstveno-delovni center, stanovanjsko skupnost, bivalne enote in društva. Župan je napovedal še gradnjo otroških vrtcev pri artiški in dobovski osnovni šoli, prenovo brežiškega starega železnega mostu prek Krke in lesenega mostu prek te reke v Cerkljah ob Krki.

S sodelovanje Direkcije RS za infrastrukturo bodo Brežičani letos zgradili pločnik ob cesti Kalin-Obrežje, sami pa nadaljevali posodabljanje nogometnega stadiona. Lotili se bodo priprav in gradnje kolesarskih stez med Krško vasjo, Brežicami in Čatežem ob Savi ter kolesarske povezave Brežice-Dobova, za katero bodo pripravili dokumentacijo za prijavo na razpis za sofinanciranje, odkupovali bodo zemljišča in zanjo pridobivali služnosti.

Letos jih čakajo še projekt veslaške steze na Savi in prenova arkadnih hodnikov ter kapele sv. Florjana na gradu Brežice, vodovoda Križe in Bizeljsko ter tretja faza vodovoda v Cerkljah ob Krki.

Med preostalimi naložbami bodo še hidravlične izboljšave brežiškega vodovodnega sistema, prenova odseka lokalne ceste Velike Malence-Bušeča vas, energetske obnove javnih stavb, prenove večnamenskih domov po krajevnih skupnostih in modernizacija in prenova cest ter ostale javne infrastrukture.

Na področju turizma želi občina brežiški vodovodni stolp letos preurediti v razgledno točko, načrtujejo tudi ureditve ob akumulacijskem jezeru brežiške hidroelektrarne.

Sicer pa na brežiški občini letos načrtujejo tudi pripravo strategije aktivnega staranja in strategije za mlade, ki bosta zagotovili podlago za ukrepe na omenjenih področjih, je še dejal Molan.

Brežiški župan Ivan Molan o letošnjih občinskih naložbah