računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

Asta vrečko Necenzurirano

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Liza Praprotnik_noseča Njena.si

Slovenska voditeljica in igralka ima že lepo ...

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Novice Šmarješke Toplice

V Občini Šmarješke Toplice poskrbeli za brezplačni prevoz starejših

Piše: STA

Čas objave:
11.10.2022 10:59

Občina Šmarješke Toplice se je s podpisom pogodbe o najemu električnega avtomobila danes pridružila nekaj več kot 90 slovenskim občinam, ki brezplačni prevozov starejših občanov zagotavljajo s sodelovanjem pri projektu Prostofer Zavoda Zlata mreža. Avto je zagotovilo škocjansko podjetje Avtocenter Krašna, občina bo skrbela za obratovalne stroške.

Občina bo mesečno pokrivala nekaj sto evrov obratovalnih in stroške polnjenja vozila. Projektu, ki bo stekel v ponedeljek, se je do zdaj pridružilo 12 voznikov prostovoljcev, tudi šmarješki župan Marjan Hribar.

Z brezplačnimi avtomobilskimi prevozi bodo pomagali starejšim občanom iz 24 zaselkov te dolenjske občine. Prevozi do vseh točk v občini ali tudi do Novega mesta in drugod bodo načelno možni od jutra do večera, vse dni v tednu in tudi ob koncu tedna.

Skušali bodo ugoditi vsem željam in se prilagajati potrebam. "Zagotovo bomo poskrbeli, da nihče, ki bo potreboval prevoz, ne bo ostal brez njega," je zatrdil župan.

Občina je poskrbela tudi za ustrezno označitev voznikov, Zavod Zlata mreža pa je za šmarješke prostovoljce danes pripravil krajše usposabljanje.

Prva naročila za prevoze bodo začeli zbirati v sredo. Gre sicer za izboljšanja kakovosti življenja v Občini Šmarješke Toplice, je prepričan Hribar.