Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Šmarješke Toplice

V Občini Šmarješke Toplice z naložbami v infrastrukturo do novih delovnih mest

Piše: STA

Čas objave:
27.02.2022 08:00

Na območju načrtovane turistično-gospodarske in storitvene cone v Dolenjem Kronovu v Občini Šmarješke Toplice so v začetku meseca začeli graditi cestno omrežje, kmalu pa bo sledilo še urejanje druge infrastrukture. Vso potrebno infrastrukturo bodo uredili do poletja, od naložbe pa si v tej dolenjski občini obetajo od 300 do 400 novih delovnih mest.

Pogodbena vrednost ureditvenih del znaša 1,4 milijona evrov, občina pa je v projekt za nakup zemljišč in projektiranje vložila dodatnih približno pol milijona evrov. Sicer pa si za omenjeno naložbo iz dogovora za razvoj regij obetajo približno 1,6 milijona evrov podpore, je za STA povedal šmarješki župan Marjan Hribar.

Če bo občina pri potegovanju za navedeno denarno podporo uspešna, bo to vplivalo tudi na nižji znesek komunalnega prispevka in ugodnejše podjetniško okolje, je dodal.

Hribar je sicer ocenil, da gre za enega ključnih občinskih razvojnih projektov in za največjega do zdaj, 12 hektarjev omenjene cone pa bo namenjeno podjetništvu, turizmu, logističnim, proizvodnim in storitvenim dejavnostim ter trgovini. "V cono prihaja tudi eden največjih trgovcev," je dodal.

Vsa zemljišča so sicer že prodali, kupci pa so bili v glavnini domači podjetniki, ki bodo po končanju urejanja potrebne infrastrukture po občinskem prazniku oz. po začetku poletja lahko začeli svoje naložbe.

V Dolenjem Kronovu v neposredni bližini priključka dolenjske avtoceste bodo po izgradnji cestnega omrežja uredili še kanalizacijo, vodovod, električno, optično in drugo napeljavo, uredili bodo tudi javno razsvetljavo, je še navedel Hribar.