viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

profimedia-0741599501 Svet24.si

Biden izjavil, da je pripravljen govoriti s ...

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

hojs Ekipa24.si

Ali je to možno?! Kontroverzni Hojs po izpadu ...

profimedia-0739065009 Odkrito.si

Harry pričakuje otroka z ljubico?!

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Novice Sodražica

V občini Sodražica na javni vodovod priključenih 95 odstotkov prebivalstva

Piše: STA

Čas objave:
30.08.2022 13:31

V občini Sodražica zaključujejo s projektom izgradnje vodovodnega omrežja v Zamostcu, s katerim so izpolnili cilj, da je na javni vodovodni sistem v občini priključenih 95 odstotkov prebivalcev. Javnega vodovoda tako nima le še nekaj krajev, kjer pa je po oceni občine bolj racionalna drugačna oblika oskrbe z vodo.

Pred zadnjimi večjimi vlaganji v vodovodni sistem je bilo v občini Sodražica na javni vodovod priključenih 70 odstotkov prebivalstva v občini, s končanjem projekta v Zamostcu so zdaj priključeni praktično vsi.

Vodovod v Zamostcu so zgradili v okviru projekt SORIKO, ki ga skupaj in s pomočjo evropskih sredstev izvajajo občine Sodražica, Kočevje in Ribnica. V okviru projekta so med drugim v Gotenici zgradili vodohram s povezovalnim cevovodom s požarnim črpališčem, v občini Sodražica pa vodovodni sistem v Zamostcu v dolžini 1300 metrov. Vzporedno so zgradili tudi telekomunikacijsko omrežje.Skupna pogodbena vrednost gradnje vodohrama v Gotenici in vodovoda v Zamostcu znaša nekaj več kot 600.000 evrov, od česar so nekaj manj kot 90 odstotkov dobili iz evropskih sredstev, ostalo sta zagotovili občini Kočevje in Sodražica.

V prihodnje občina Sodražica v Zamostcu načrtuje še izgradnjo kanalizacijskega omrežja, ki bo povezano na osrednjo čistilno napravo v neposredni bližini. Projektna dokumentacija za projekt je bila pripravljena že pred časom, občina pa zdaj kandidira za evropska sredstva, je zapisano na spletni strani občine.