krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Nastja Pesek Odkrito.si

Nastja Pesek ne skriva, da uživa v novi vlogi

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Novice Osilnica

V Osilnici bližje rešitvi usode doma za starejše

Piše: STA

Čas objave:
19.09.2021 06:04

Občina Osilnica in predstavniki ministrstva za delo so se v četrtek sestali na sestanku glede usode nedokončanega doma za starejše v Osilnici.

Kot je povedala županja Alenka Kovač, so najnovejši pogovori z ministrstvom prišli dlje kot katerikoli pogovori do zdaj. Tako bi morda lahko pogodbo podpisali že prihodnji teden, je pa treba pred tem nekatere stvari še uskladiti, je dejala. O podrobnostih za zdaj ni želela govoriti.

Občina je z gradnjo doma začela leta 2004, a je projekt zastal, ker zanj ni bilo dovolj denarja in nedograjen stoji že 13 let. Občina je do zdaj vanj vložila 1,5 milijona evrov, ki jih je pridobila prek Razvojnega centra Novo mesto. Dom je pripravljena brezplačno prenesti na državo, pričakuje pa, da se ga dokonča.Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je pred časom v odgovoru na poslansko vprašanje zapisal, da podpira idejo o naložbi, vendar pa dom v Osilnici zaradi lokacije ni optimalna izbira.

Po ministrovih besedah oddaljenost objekta v Osilnici od javnih institucij, kot so zdravstveni dom, laboratorij, bolnišnica, urgenca, zobozdravnik, okulist in vzdrževalec slušnih aparatov, predstavlja preveliko oviro za ustrezno delovanje doma za starejše.