Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško

AVDIO: V participativnem delu krškega proračuna prihodnjega leta 26 projektov

Piše: STA

Čas objave:
26.11.2019 14:56

V participativni del proračuna Občine Krško prihodnjega leta so uvrstili 26 oz. polovico naložb, ki so jih predlagali občani. Zanje bodo namenili 140.000 evrov, razporejene so po sedmih območjih te posavske občine. Vsakemu bo pripadlo za 20.000 evrov naložb, podoben znesek kot za prihodnje leto bo občina namenila participativnim naložbam leta 2021.

Po podatkih krške občine je pri glasovanju za naložbe participativnega dela proračuna sodelovalo nekaj manj kot 1400 občanov. Približno 1200 jih je glasovalo spletno, preostali pa z glasovnicami.

Krški župan Miran Stanko je na današnji novinarski konferenci zatrdil, da bodo prihodnje leto izvedli vse izglasovane predloge in dodal, da bi radi z omenjenim proračunom sodelovanje občanov dosegli tudi pri reševanju manjših problemov v krajevnih skupnostih in da pri tem na njihove pobude računajo še prihodnja leta. Gre namreč za uvodni projekt, ki ga namerava občina nadaljevati.

Med izglasovanimi projekti participativnega dela občinskega proračuna za prihodnje leto je navedel ureditev senčila na brestaniškem igrišču, postavitev klopi in koša ob športnem igrišču Rožno-Presladol, ureditev zunanjega fitnesa v športnem parku Spodnji Stari Grad-Spodnja Libna, namestitev javno dostopnega srčnega defibrilatorja na Zdolah, ureditev uličnega igrišča v Dolenji vasi in prenovo vaškega vodnjaka na Zdolah.


Na raškem športnem igrišču bodo uredil fitnes in na tamkajšnjem otroškem igrišču postavili igrala. Na Raki bodo namestili več klopi in prenovili avtobusna postajališča.

V krajevnih skupnostih Koprivnica in Senovo bodo postavili več cestnih oznak in uredili infrastrukturo ob odbojkarskem igrišču na Senovem. Stopnišče pri tamkajšnji lekarni in zdravstveni postaji bodo opremili s stopniščno ograjo. Na Senovem bodo še uredili igrišče ulične košarke in v Koprivnici namestili defibrilator. V Krškem načrtujejo ureditev poti na Trški gori, izdajo krajevnega zbornika, ureditev Josipininega parka in prenovo krških gas oz. uličnih prehodov.

V krajevni skupnosti Veliki Podlog bodo uredili dva fitnesa na prostem, prenovili igrišča v Gržeči vasi in Velikem Podlogu ter uredili otroško igrišče v Malem Podlogu. V krajevnih skupnostih Senuše, Leskovec pri Krškem in Krško polje bodo uredili javno razsvetljavo, zunanji fitnes in družabni park z odbojkarskim igriščem.

Postopek za participativne naložbe leta 2021 bo krška občinska uprava začela v začetku prihodnjega leta, je še napovedal Stanko.

Krški župan Miran Stanko

Oparticipativnem proračunu prihodnjega leta