1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Novice Podčetrtek

V Podčetrtku bodo zgradili novo čistilno napravo

Piše: STA

Čas objave:
30.05.2021 10:12

Župan Podčetrtka Peter Misja in gospodarski minister Zdravko Počivalšek sta nedavno podpisala pogodbo za gradnjo okoli dva milijona evrov vredne čistilne naprave, s katero bodo zagotovili boljše pogoje za razvoj občine. Ministrstvo bo prispevalo 1,8 milijona evrov, preostali del pa bo zagotovila Občina Podčetrtek.

Počivalšek je povedal, da ministrstvo, ki je zadolženo za enakomeren in skladen razvoj, vodi proces za razvoj regij. Znotraj tega lahko izvajajo tudi investicije v infrastrukturo, ki prispevajo k temu, da se s tem ohranjajo delovna mesta, je zapisano na spletnih straneh Občine Podčetrtek.

Po ministrovi oceni bo nova čistilna naprava omogočila nadaljnji gospodarski razvoj v Podčetrtku, ki zaradi že do zdaj uspešnih korakov na vseh področjih postaja predmet nadaljnjega razvoja, saj se ljudje priseljujejo, ker se tukaj ustvarjajo nova delovna mesta in ta infrastruktura na nek način ostaja premajhna.

"Pozdravljam to odločitev občine, da tudi na tak način naredijo korak k temu, da pridemo do dodatnih možnosti za podjetnike, ki želijo vzpostaviti takšno ali drugačno gospodarsko iniciativo," je še dejal Počivalšek.


Kot je dejal Misja, dosedanja okoli 30 let stara čistilna naprava ni več krila kapacitet, ki jih kraj potrebuje.

Po njegovih besedah si je Občina Podčetrtek že dlje časa prizadevala za izgradnjo nove centralne čistilne naprave. Pojasnil je, da se je v zadnjih letih povečalo število gostov v Termah Olimia, zgradili so tudi novih 30 stanovanj, vseskozi se viša tudi število prebivalcev. Prizadevanja za novo čistilno napravo so na državo podali že pred leti, pred tremi leti so pridobili tudi gradbeno dovoljenje.

Z gradnjo čistilne naprave v Podčetrtku bodo izboljšali sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda, s tem pa odprli dodatne možnosti za razvoj kraja, ocenjuje Misja.

Nova čistilna naprava naj bi bila zgrajena do leta 2023. Njena kapaciteta bo znašala 5000 enot in bo krila območje Podčetrtka in Svete Eme, načrtujejo še nekaj drugih priključkov, v sklopu projekta pa bodo uredili tudi cesto do čistilne naprave.