združeni-narodi, ameriška-policija Svet24.si

VIDEO in FOTO: Pred zgradbo ZN postopal sivolas ...

Saša Einsiedler Svet24.si

Saša Einsiedler je tretjič zaročena

Lovro Sturm-2 Svet24.si

Umrl je bivši minister Lovro Šturm

janez jansa dz1 Reporter.si

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega ...

traktor tonin Necenzurirano

Tonina enkrat že zalotili, a se posel spet obeta ...

Rumer Willis Odkrito.si

Čigava hčerka okoli hodi brez modrčka?

doncic Ekipa24.si

Ojoj, slišalo se je V PRENOSU! Dončić sodnikom ...

Novice Krško

V Podjetniškem inkubatorju Krško prvi mladi podjetniki

Piše: CPT Krško

Čas objave:
03.03.2021 16:11

Župan občine Krško Miran Stanko in direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško Kristina Ogorevc Račič sta s prvima dvema podjetnikoma podpisala pogodbi o inkubiranju za obdobje petih let v Podjetniškem inkubatorju Krško.

Gre za podjetji Maia media, Matej Plešej, s. p. in Megama, d.o.o, ki bosta v prostorih Podjetniškega inkubatorja Krško kot prva imela svoje poslovne prostore. Tako je v Posavju zaživel prvi podjetniški inkubator s celostnim programom in tudi opremljenimi poslovnimi prostori, ki jih je v ta namen zagotovila Občina Krško. Občina je z obnovo objekta v starem mestnem jedru za potrebe podjetniškega inkubatorja uredila nekaj več kot 400 m 2 uporabnih površin, ki vsebujejo ločene poslovne prostore, co-working prostor, skupno predavalnico, priročno kuhinjo in prostore za druženje. Na voljo je osem poslovnih prostorov. Najemnina prostorov je ugodnejša od tržne in znaša 6 evrov na kvadratni meter
mesečno, a imajo mlada podjetja v prvem letu poslovanja 100-odstotno znižanje, v drugem letu 80%, tretje leto 60%, četrto leto 40% ter peto leto 20% znižanje najemnine.

Poleg poslovnih prostorov so mladi podjetniki upravičeni tudi do uporabe skupnih prostorov pod ugodnejšimi pogoji ter do uporabe drugih storitev delovanja inkubatorja. CPT Krško bo namreč izvajal različne aktivnosti za dvig kompetenc mladih podjetij, da bodo le ta pridobila dodatna znanja, ki jih potrebujejo pri poslovanju. Upravičenci do uporabe storitev in poslovnih prostorov so mlada start-up podjetja, mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem ali bivališčem ali poslovno enoto v občini Krško in so hkrati iz območja regije Posavja.