Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto/Brežice/Šentrupert/Žužemberk

Strela udarila v tri stanovanjske hiše

Piše: STA/SPIN

Čas objave:
02.08.2019 19:24

V skladu z napovedmi so se popoldne ponekod po državi razbesnela neurja z močnim vetrom in dežjem. Tako je bilo zlasti v širši okolici Ljubljane, na Dolenjskem in na delu Štajerske. Strela je udarila v tri stanovanjske hiše. Objekte je zalivala meteorna voda, podrlo pa je več dreves.

Neurje z močnim vetrom in dežjem je okoli 13.30 ure zajelo občino Novo mesto, kjer je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Strela pa je v stanovanjsko hišo udarila tudi v Laškem in Gomilskem v občini Braslovče, je objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

V občini Brežice, ki jo je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo nekaj pred 14. uro, so morali izčrpati meteorno vodo iz treh stanovanjskih objektov, gospodarski objekt, ki ga je razkrilo, pa so znova prekrili.  V neurju je bilo podrtih več dreves in poplavljenih ter razkritih objektov. Posredovali so delavci cestnega podjetja CGP in gasilci PGD Veliki Obrež, Mali Obrež, Gabrje, Mihalovec in Brežice, ki so odstranili podrta drevesa, iz treh stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo in prekrili en gospodarski objekt.

Ob 13.48 uri je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Krško. V neurju je bilo podrtih več dreves, nanosa zemlje na cestišče ter poplavljenih objektov. Posredovali so delavci cestnega podjetja in gasilci PGE Krško, PGD Raka, Podbočje in Brege, ki so odstranili podrta drevesa, očistili cestišče ter iz štirih stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo.

Tudi v občini Šentrupert so imeli delo s prekrivanjem ostrešja gospodarskega objekta, v občini Žužemberk pa zlasti s podrtimi drevesi, ki so jih že pospravili.

Gasilci so posredovali tudi v več krajih v občinah Litija, Šmartno pri Litiji in Ivančna Gorica.