Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško

V Posavju prijeli devet ilegalnih prebežnikov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.02.2016 15:01

Posavski policisti, ki so jih obvestili o več sumljivih moških, ki hodijo ob tirih v bližini železniške postaje v Krškem, so danes prijeli sedem tujcev, domnevno libijskih državljanov.

Policisti domnevajo, da so ilegalno prestopili državno zeleno mejo. Dva prebežnika so danes prijeli tudi na Bizeljskem, po podatkih policije vse še obravnavajo.

Robert Perc s Policijske uprave (PU) Novo mesto je za STA povedal, da mesto prestopa meje policisti še ugotavljajo, hkrati pa je možnost, da bi omenjeni prebežniki prišli iz migrantskega sprejemnega centra v Dobovi, zanikal.

Dobovski center je namreč od davi prazen, doslej pa so ugotovili, da gre za skupino, za katero je zelo majhna možnost, da bi prišla v okviru organiziranih skupin, ki jih z vlakom vozijo iz Hrvaške, je dodal.

Prejete prebežnike bodo, če ne izpolnjujejo pogojev za nadaljevanje svoje poti proti Avstriji, skušali vrniti hrvaškim varnostnim organom, katerim je novomeška PU letos vrnila 70 migrantov, je še povedal Perc.

Na PU Novo mesto so za STA dodali, da so dva prebežnika, ki naj bi na lastno pest prestopila zeleno mejo, danes prijeli tudi na območju Bizeljskega. Postopek obravnave vseh devetih prebežnikov pa še poteka, so pristavili.

Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto o prejetih prebežnikih