Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško/Bistrica ob Sotli/Radeče/Sevnica

AVDIO: Skupni napori za zdravo skupnost

Piše: STA

Čas objave:
27.11.2019 14:26

V Krškem poteka preventivni projekt Mar nam je za skupnost, ki obsega ureditev degradiranih območij z novimi vadbenimi površinami in ukrepe za zdravo skupnost. Z njim želijo doseči tudi večjo vključenost mladih, žensk in drugih občanov. Stal bo nekaj manj kot 220.000 evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo zanj prispeval skoraj 150.000 evrov.

Fitnes na prostem.jpg
Fitnes na prostem
Foto: Občina Krško

Svetovalka krške občine za evropske projekte Janja Jordan je na današnji novinarski konferenci povedala, da gre pri 20-mesečnem projektu tudi za preventivne dejavnosti spodbujanja in ozaveščanja o pomembnosti telesne dejavnosti in zdravih oblik zabave za mlade ter dejavnosti za bolj dejavno starost.

Omenjeni skupnostni projekt poleg postavitve orodij za vadbo na prostem predvideva tudi ozaveščanje o pomenu varovanja narave in zdravega prehranjevanja, z njim želijo vzbuditi tudi večje zanimanje za nove in izboljšane vadbene programe.

Po podatkih projektnih partnerjev bodo v občinah Krško, Radeče in Bistrica ob Sotli zasnovali ter pripravili nove in izboljšane vadbene programe na prostem za vse generacije. Pri tem bo poudarek na ranljivih skupinah. Uredili bodo površine z vadbeno opremo za fitnes v naravi in zimsko drsanje ter postavili mestno opremo oz. solarne klopi.

Predstavili bodo trenutne in tudi nove športne letne in zimske programe vadbe za starejše, mladostnike in invalide ter pripravili poučevanja in delavnice za uporabo fitnes opreme in drsališča. Zasnovali in natisnili bodo športni priročnik in zloženke ter pripravili "športni dogodek za vse". O vseh dejavnosti bodo občane obveščali na različne načine, so dodali.

V Krškem so že postavili fitnes naprave za starostnike in mladino, v predprazničnih dneh pa bodo uredili zimsko drsališče. Pri tem bodo vadišča in drsališče uredili, da bodo primerni tudi za invalide. Nove fitnes naprave načrtujejo še v Radečah in Bistrici ob Sotli.

Poleg krške občine so partnerji projekta še krajevna skupnost mesta Krško, občini Radeče in Bistrica ob Sotli, Športna zveza Krško in sevniški Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti.

Projekt Mar nam je za skupnost je Občini Krško kot vodilnemu partnerju v projektu v okviru ciljev razvojne strategije lokalne akcijske skupine Posavje kot upravljavec Evropskega sklada za regionalni razvoj potrdilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Janja Jordan o skupnih naporih za zdravo skupnost