mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ljubljana

V prazničnem času na druženja vabijo sejmi, koncerti in dobri možje

Piše: STA

Čas objave:
20.12.2022 11:33

Po dveh letih omejitev zaradi epidemije je v letošnjem božično-novoletnem času po Sloveniji spet organiziranih več prireditev in številna silvestrovanja na prostem. Mestna središča že nekaj časa krasijo praznične okrasitve, potekajo sejmi, najmlajše razveseljujejo dobri možje, organiziranih je vrsta koncertov, pa tudi delavnic in pohodov z lučkami.

Na praznično okrašenem Glavnem trgu v Novem mestu so prednovoletne prireditve z odprtjem drsališča začeli 25. novembra, na njem pa do njegovega zaprtja, 8. januarja, pričakujejo več kot 2500 otrok. Praznično osvetlitev so prižgali ob prihodu Miklavža, na Glavnem trgu s prazničnimi stojnicami pa se bo do prihoda novega leta zvrstil niz dogodkov, od prireditev in predstav za otroke in koncertov. Otroke bo obiskal in obdaril dedek Mraz, po trgu bo vozil božični vlakec.

V Kočevju v času božično-novoletnih praznikov pripravljajo več koncertov na velikem odru v parku Gaj. Na Silvestrovo opoldne bodo lahko otroci prisluhnili koncertu slovenske izvajalke Romane Krajnčan, odrasle pa na najdaljšo noč v letu vabijo v družbo dveh lokalnih skupin, KočevSKA orkestra in Inšpektorji.

V Ribnici 26. decembra ob 18. uri v dvorani športnega centra pripravljajo tradicionalni božično-novoletni koncert, na katerem bo nastopil zbor Slovenske filharmonije. Na Silvestrovo zvečer pa na ribniškem gradu obljubljajo zabavo s skupino Fortissimo. V Velikih Laščah ves december poteka Festival božičnega kruha.