Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ljubljana

V prihodnjih dneh pričakujte vrnitev preplačane dohodnine

Piše: STA

Čas objave:
20.07.2021 06:40

Čeprav se rok izteče šele konec meseca, bodo številni zavezanci prejeli lani med letom preveč plačano dohodnino že v teh dneh. Kot so sporočili iz Finančne uprave RS (Furs), bodo veliki večini zavezancev, ki so informativni izračun dohodnine prejeli v začetku junija, nakazali vračilo ta teden.

V junijskem paketu informativnih izračunov dohodnine za leto 2020 so bili izračuni za 567.629 zavezancev. Med njimi je bilo takšnih z vračili 375.169, povprečni znesek vračila pa 648 evrov. Rok za vračilo je 30. julij, a kot so prek Twitterja sporočili iz Fursa, bodo vračila za veliko večino upravičencev izvedli že ta teden. Vsem skupaj bodo vrnili 242,6 milijona evrov.

Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine za zavezance iz junijskega svežnja ostaja 30. julij. Vsi skupaj morajo doplačati 33,3 milijona evrov, vsak izmed 81.003 torej v povprečju 412 evrov.



Pred tem je finančna uprava prvi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2020 izdala konec marca, in sicer 959.945 zavezancem. Roki za poračun zanje so že potekli.

Tako kot lani je finančna uprava tudi letos izdala informativni izračuni dohodnine vsem zavezancem, ki so imeli lani kakršenkoli dohodek, ki se všteva v letno odmero dohodnine, ne glede na znesek dohodka. Skupaj jih je prejelo 1.527.574 zavezancev. Kdor izračuna ni prejel, a je lani imel obdavčljive dohodke, mora napoved za odmero dohodnine vložiti sam, in sicer do 2. avgusta.