kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice

V prvi obravnavi sprejeli odlok o komunalnem prispevku

Piše: R.K.

Čas objave:
30.09.2021 13:47

Občinski svet Občine Šentrupert se je včeraj sešel na 20. redni seji v tem mandatu.

Tudi tokrat v večnamenski dvorani gasilskega doma PGD Sv. Rok. Med drugim je v prvi obravnavi sprejel odlok o odmeri komunalnega prispevka v občini.

Novi Odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju Občine Šentrupert pravzaprav zamenjuje dosedanje odloke, ki so veljali za posamezna območja, in skladno z zakonodajo ureja obračun komunalnega prispevka za gradnjo na celotnem območju občine, ki je že opremljeno s komunalno infrastrukturo.

»Upam, da bomo odlok na naslednji seji dokončno potrdili, s tem pa poenotili obračun komunalnega prispevka in vanj vključili vse vrste komunalne infrastrukture, ki so bile iz posameznih, do sedaj veljavnih odlokov, izključene. Komunalni prispevek je pravzaprav edini sistemski vir za financiranje gradnje komunalne opreme. Ravno v ta segment pa smo v zadnjih letih vložili precej sredstev. Če bomo uspešni pri pridobivanju povratnih sredstev, pa bomo predvsem cestno infrastrukturo bisveno posodobili že v prihodnjem letu,« pojasnjuje župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec. Občinski svet se je namreč včeraj seznanil z investicijsko dokumentacijo za načrtovano rekonstrukcijo dotrajanih odsekov lokalnih cest v občini Šentrupert, ki predvideva, da bi v občini v prihodnjem letu obnovili štiri daljše in dva krajša cestna odseka ter zgradili en pločnik, za kar bi potrebovali približno 1,4 milijone evrov, ki jih občina sama ne more zagotoviti, zato računa na soglasje ministrstva za finance in uspešen dogovor za financiranje projektov.

Ostali sklepi:
Na sejo je bil povabljen tudi župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic, saj je šentruperski občinski svet razpravljal tudi o dveh odlokih, povezanih z javnima zavodoma Knjižnica Pavla Golie Trebnje in Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, v katerih si v Šentrupertu želijo sprememb – prvega bi radi uskladili z Zakonom o knjižničarstvu, v drugega pa bi radi zapisali, da občina Šentrupert izstopa iz soustanoviteljstva Galerije likovnih samorastnikov Trebnje.
Člani in članice občinskega sveta so po hitrem postopku sprejeli Odlok o podelitvi koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju zobozdravstva v občini Šentrupert, saj dosedanji koncesionar s prihodnjim letom načrtuje upokojitev. Prav tako so se seznanili s polletnim poročilom proračuna za letošnje leto in sprejeli prvi rebalans proračuna za letošnje leto, s katerim so prihodke v primerjavi z veljavnim proračunom povečali za 4,3 odstotke na 3,74 milijona evrov, medtem ko so odhodke povišali za manj kot odstotek (za 0,7 odstotka) na 4,57 milijona evrov.