1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Novice

V prvi obravnavi sprejeli odlok o komunalnem prispevku

Piše: R.K.

Čas objave:
30.09.2021 13:47

Občinski svet Občine Šentrupert se je včeraj sešel na 20. redni seji v tem mandatu.

Tudi tokrat v večnamenski dvorani gasilskega doma PGD Sv. Rok. Med drugim je v prvi obravnavi sprejel odlok o odmeri komunalnega prispevka v občini.

Novi Odlok o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju Občine Šentrupert pravzaprav zamenjuje dosedanje odloke, ki so veljali za posamezna območja, in skladno z zakonodajo ureja obračun komunalnega prispevka za gradnjo na celotnem območju občine, ki je že opremljeno s komunalno infrastrukturo.

»Upam, da bomo odlok na naslednji seji dokončno potrdili, s tem pa poenotili obračun komunalnega prispevka in vanj vključili vse vrste komunalne infrastrukture, ki so bile iz posameznih, do sedaj veljavnih odlokov, izključene. Komunalni prispevek je pravzaprav edini sistemski vir za financiranje gradnje komunalne opreme. Ravno v ta segment pa smo v zadnjih letih vložili precej sredstev. Če bomo uspešni pri pridobivanju povratnih sredstev, pa bomo predvsem cestno infrastrukturo bisveno posodobili že v prihodnjem letu,« pojasnjuje župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec. Občinski svet se je namreč včeraj seznanil z investicijsko dokumentacijo za načrtovano rekonstrukcijo dotrajanih odsekov lokalnih cest v občini Šentrupert, ki predvideva, da bi v občini v prihodnjem letu obnovili štiri daljše in dva krajša cestna odseka ter zgradili en pločnik, za kar bi potrebovali približno 1,4 milijone evrov, ki jih občina sama ne more zagotoviti, zato računa na soglasje ministrstva za finance in uspešen dogovor za financiranje projektov.

Ostali sklepi:
Na sejo je bil povabljen tudi župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic, saj je šentruperski občinski svet razpravljal tudi o dveh odlokih, povezanih z javnima zavodoma Knjižnica Pavla Golie Trebnje in Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, v katerih si v Šentrupertu želijo sprememb – prvega bi radi uskladili z Zakonom o knjižničarstvu, v drugega pa bi radi zapisali, da občina Šentrupert izstopa iz soustanoviteljstva Galerije likovnih samorastnikov Trebnje.
Člani in članice občinskega sveta so po hitrem postopku sprejeli Odlok o podelitvi koncesije za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju zobozdravstva v občini Šentrupert, saj dosedanji koncesionar s prihodnjim letom načrtuje upokojitev. Prav tako so se seznanili s polletnim poročilom proračuna za letošnje leto in sprejeli prvi rebalans proračuna za letošnje leto, s katerim so prihodke v primerjavi z veljavnim proračunom povečali za 4,3 odstotke na 3,74 milijona evrov, medtem ko so odhodke povišali za manj kot odstotek (za 0,7 odstotka) na 4,57 milijona evrov.