Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

V Revozu bo proizvodnja stala tudi še prihodnji teden

Piše: STA

Čas objave:
09.04.2020 10:56

V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, ki je zaradi dogajanja, povezanega s širjenjem novega koronavirusa in zaradi skrbi za zdravje zaposlenih, po popoldanski izmeni 17. marca začasno zaustavila proizvodnjo, bo ta prihodnji teden še stala. Za zdaj se pogovarjajo, da naj bi jo predvidoma zagnali teden po praznikih, je povedal Revozov sindikalist.

Revozov sindikalist Slavko Pungeršič je povedal, da prihodnji teden proizvodnje še ne bodo pognali, med Revozovimi cilji pa je, da bi to storili 20. aprila. Vendar je tudi ta datum še vprašljiv, je opozoril.

Vse je odvisno od vnovične vzpostavitve javnega prevoza, od dobave sestavnih delov ter dogajanja v Franciji in Španiji. "Po mojih zdajšnjih informacijah se proizvodnja načrtuje 20. aprila," je še dejal.

Iz Revoza, ki zaposluje približno 3400 ljudi, so ob začasni zaustavitvi proizvodnje sporočili, da so sodelavce pozvali, da ostanejo doma in sledijo navodilom pristojnih državnih organov.

Pojasnili so tudi, da je vnovičen zagon proizvodnje odvisen "tako od razmer v državi kot od odločitev matične skupine Renault".

Podjetje si bo, tako kot celotna skupina Renault, prizadevalo vzpostaviti poslovanje takoj, ko bo to možno. Potem, ko bo kriza mimo, bo v dogovoru s socialnimi partnerji sprejelo vse potrebno ukrepe, s katerimi bo zagotovilo ustrezno delovanje in odgovorilo na pričakovanja svojih kupcev, so zagotovili.

O vseh ključnih informacijah glede dejavnosti Revoza in ponovnega zagona proizvodnje bodo tako zaposleni kot partnerji obveščeni prek mobilne aplikacije in spletne strani podjetja, so še sporočili iz Revoza.

V Revozu so sicer zaradi neredne dobave sestavnih delov, ki je bila posledica okuženosti z novim koronavirusom na Kitajskem in neredne dobave motorjev iz tovarne v Turčiji, v začetku marca za tri dni začasno zaustavili proizvodnjo. Dan pred zadnjo začasno zaustavitvijo proizvodnje pa so ob nedelovanju javnega avtobusnega prometa in težav z zagotavljanjem prihoda zadostnega števila delavcev delovali brez nočne izmene.