Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

V Revozu na poletni kolektivni dopust

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.07.2015 10:05

Revozovi zaposleni se tudi letos odpravljajo na kolektivni poletni dopust. Ta se bo začel v ponedeljek, na dopustu pa bodo do vključno 17. avgusta. Na kolektivni dopust se te dni odpravljajo tudi v novomeški družbi TPV, avgusta jim bodo sledili še v novomeški Krki in Adrii Mobil.

Med kolektivnim dopustom bodo v tovarni potekala posamezna vzdrževalna dela in dela, povezana z razvojem. Večjih projektov letos ne bo izvajali, v celoti bodo proizvodnjo nadaljevali 18. avgusta.

V Revozu so povedali, da bodo danes popoldne postopno ustavljali proizvodnjo. V tovarni pa bo med kolektivnim dopustom od približno 2500 zaposlenih delo dnevno opravljalo le približno 200 delavcev. Hkrati bodo tam še zunanji izvajalci in dobavitelji.

Proizvodnjo bodo začeli vnovič zaganjati 17. avgusta, dan kasneje oz. 18. avgusta pa bo ta že v celoti stekla, so dodali.

V Revozu so še navedli, da so pri proizvodnih količinah letos nekoliko presegli lanske izide, sicer pa v tej novomeški avtomobilski tovarni na dan oz. v dveh izmenah izdelajo približno 600 vozil. Od tega dve tretjini twingov in tretjino smartovih vozil forfour, so še povedali v Revozu.


Sicer pa so se v Revozu po delu v dveh in polovični nočni izmeni, ki so jo uvedli v začetku decembra lani, konec februarja vrnili na proizvodnjo v dveh izmenah. Ob delo je bilo približno 450 agencijskih delavcev.

Ker so podatki o povpraševanju po navedenih novih avtomobilskih modelih v začetku leta pokazali, da to ne presega prvotno predvidenega obratovanja v dveh izmenah in pol, se je vodstvo Renaulta odločilo za začasno ukinitev polovične nočne izmene, so takrat pojasnili.

Na kolektivni dopust se te dni odpravljajo tudi v novomeški družbi TPV, avgusta jim bodo sledili še v novomeški Krki in Adrii Mobil.