Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

V Revozu ne bodo odpuščali

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.01.2013 15:04

Vodstvi podjetja Revoz in skupine Renault Nissan Slovenija so v gledališču APT v Novem mestu predstavili lanskoletne dosežke pri proizvodnji in prodaji vozil ter letošnje načrte.

Lansko leto je zaznamoval velik padec prodaje vozila na slovenskem trgu, kar je posledica krize, ki jo občutijo tudi v drugih evropskih državah. Renault je v Sloveniji uspel ohraniti vodilni delež v prodaji novih vozil. V Revozu pa so imeli lani manjšo prodajo, ki jo pričakujejo tudi letos. Število zaposlenih pa ne bodo zmanjšali je napovedal predsednik uprave Revoza Aleš Bratož.

Novomeški Revoz je bil tudi lani najučinkovitejša tovarna zveze Renault-Nissan, ki je dobrih 98 odstotkov svojih izdelkov izvozila, za slovenski trg pa so lani izdelali nekaj več kot 900 vozil.

Med največjimi Revozovimi trgi je navedel Francijo, Nemčijo, Alžirijo, Nizozemsko in Italijo ter dodal, da je njihovo lansko poslovanje zaznamoval tudi s socialnimi partnerji dosežen sporazum o prilagoditvi proizvodnje povpraševanju, zaradi katerega po omenjenem padcu prodaje v podjetju ni prišlo do novih odpuščanj.

Navedeni lanski sporazum jim bo tudi letošnje prilagajanje povpraševanju in trgu omogočil izpeljati brez odpuščanj zaposlenih, je pristavil.

Bratož je za tekoče poslovno leto napovedal nadaljevaje krepitve priprav pri projektu Edison, za katerega so v Revozu doslej namenili 40 milijonov evrov.

Za projekt, ki ga bodo začeli prihodnje leto, bodo letos v Novem mestu zaključili gradbena dela in postavili novo opremo, hkrati pa si bodo ob prilagajanju tržnim razmeram v Revozu letos prizadevali za čim večjo konkurenčnost pri njih izdelanih vozil in za povečevanje deleža twinga v njihovi proizvodnji.

Ob tem je predsednik Revozove uprave opozoril, da so zadnji vladni ukrepi poslabšali pogoje njihovega delovanja. Podražitev elektrike jih bo tako na letni ravni stala približno pol milijona evrov, podražile pa so se tudi komunalne storitve, je dejal.

Bratož je danes navedel tudi nekaj podatkov o poslovanju skupine Renault. Po njegovih besedah je Renaultova prodaja izven Evrope - predvsem v Južni Ameriki in Evroaziji - lani zrasla za dobrih devet odstotkov, v Evropi pa je tržni delež skupine padel za odstotno točko, medtem ko so se prodajne količine v primerjavi s predlanskimi v Evropi znižale za 18 odstotkov.

Za tekoče leto je Bratož v skupini Renault napovedal rast prodaje na svetovnem trgu za tri odstotke, na evropskem pa naj bi ta padla tudi za najmanj tri odstotke. V svetovnem merilu bo Renault letos ponudil več novih modelov vozil. Med temi bodo novi clio, captur in zoe ter nova vozila clio grandtour, symbol, logan, sandero in fluence, je še povedal Bratož.


Aleš Bratož, predsednik uprave Revoza