1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

V Revozu praznični kolektivni dopust

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.04.2013 10:02

V Revozu bodo prazničnim dnevom dodali tri dela proste dni.

V petek zvečer bodo proizvodnjo zaustavili do 6. maja in do takrat odšli na kolektivni dopust. Ob ukrepih za prilagoditev proizvodnje prodaji vozil gre za običajen kolektivni dopust, med julijem in avgustom pa bodo v Revozu odšli še na poletni pettedenski skupni dopust.

Član uprave Revoza in direktor tamkajšnje direkcije človeških virov Franci Bratkovič je povedal, da bo v dneh prvomajskega kolektivnega dopusta v Revozu stala le proizvodnja, medtem ko bodo tamkajšnje ustrezne službe opravljale dela v okviru priprav na novi projekt Edison oz. projekt izdelave novega vozila v Revozu, katerega izdelavo načrtujejo prihodnje leto.

Zaradi obsežnih priprav novomeške tovarne za omenjeni projekt in na račun prilagajanja razmeram na evropskem avtomobilskem trgu pa bodo letošnji poletni kolektivni dopust z ustaljenih štirih podaljšali na pet tednov, je še povedal Bratkovič.

V Revozu so pojasnili, da bodo prvomajski kolektivni dopust izkoristili za vzdrževalna dela v proizvodnji in za dela na projektu Edison. V skladu z zakonskimi določili in internim dogovorom o prilagajanju proizvodnje potrebam, ki so ga s socialnimi partnerji dosegli lani, pa so zaposlene o njem pravočasno seznanili.

Kot so dodali, so razmere na avtomobilskem trgu še vedno slabe, njihova naročila pa na nizki ravni. Kljub temu pa jim je - tudi zaradi omenjenega dogovora s socialnimi parterji - uspelo obdržati dvoizmensko proizvodnjo in enako število zaposlenih kot bo koncu preteklega leta.


Sicer je prilagajanje proizvodnje sestavni del njihovega poslovanja, trenutno pa kakšnih dodatnih prilagajanj "nimajo potrjenih", so pristavili.

Glede projekta Edison so zapisali, da so priprave nanj na vrhuncu. Revozovi zunanji izvajalci iz več kot 15 držav, ki postavljajo novi obrat za sestavo karoserij, so že končali z deli v novi lakirnici, na montaži in v obratu za preoblikovanju pločevine, počasi pa se jim pridružujejo še sodelavci iz zveze Renault Nissan, ki bodo delali na zagonu projekta proizvodnje novih avtomobilskih modelov, so še sporočili iz Revoza.

Da se zadeve v Revozu odvijajo po načrtu, je potrdil Revozov sindikalist Slavko Pungeršič. Kot je dejal, postopoma vse več Revozovih delavcev preusmerjajo na novi projekt in izobraževanja zanj, tako da ne bo več potrebe po zmanjšanju njihovega števila.

Kakšnih posebnosti, glede na to, da se padec prodaje vozil na evropskem trgu še ni zaustavil, Revozovi sindikalisti ne pričakujejo tudi v jeseni. Najhujše pa je verjetno za njimi, je še ocenil Pungeršič.

Franci Bratkovič o dopustih