Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

Kyrie Irving Svet24.si

Zvezdnik Kyrie Irving o soigralcu Dončiću z ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Kranjec Roglič Ekipa24.si

Robert Kranjec proti Primožu Rogliču?! Slovenska...

luka sasa doncic Njena.si

Luka Dončić delil video nežnih trenutkov z očetom

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Novo mesto

FOTO: V Revozu 4-tedenski poletni kolektivni dopust

Piše: STA

Čas objave:
03.08.2018 10:11

V novomeškem Revozu bodo z nocojšnjo nočno izmeno postopoma zaustavili proizvodnjo, večina Revozovih zaposlenih pa bo od ponedeljka do 3. septembra na štiritedenskem kolektivnem poletnem dopustu. V novomeški tovarni bodo medtem opravljali obsežna naložbena dela za projekt proizvodnje novega vozila in predvidena vzdrževalna dela.

124502_174553_revoz_proizvodnja_rkrka3.jpg

V Revozu so povedali, da bodo v posameznih delih tovarne za zagotovitev zapolnitve linij vnovični zagon proizvodnje začeli v petek, 31. avgusta, polna proizvodnja z vsemi tremi izmenami pa bo stekla v ponedeljek, 3. septembra.

revoz proizvodnja

Dodali so, da gre za običajno postopno zaustavitev proizvodnje pred daljšimi dopusti. Glede priprav za projekt proizvodnje novega vozila so navedli, da je "nova naložba v teku, žal pa o njej zaradi zaupnosti tovrstnih projektov" ne morejo več povedati.

100647_178814_revoz2.jpg

Na vprašanje, ali gre morda za proizvodnjo pete generacije clia, o kateri so pisali nekateri mediji, in kaj bi to pomenilo za Revoz, so še odgovorili, "da gre za neuradno informacijo, ki so jo objavili nekateri mediji in je skupina Renault ni potrdila, zato je v Revozu ne moremo komentirati".

100641_178814_revoz5.JPG

Revozu se naj bi sicer obetala dodatna proizvodnja Renaultovega clia. Francoski avtomobilski velikan naj bi namreč v okviru investicijskega zagona za krepitev na področju električne mobilnosti podvojil proizvodnjo modela Zoe v svoji največji francoski tovarni v Flinsu, Revoz in tovarna v turški Bursi pa naj bi zato prevzela izdelavo cliev.

revoz proizvodnja

Spletni portal Automotive News Europe je še zapisal, da se Revozu tako obeta dodatna okrepitev proizvodnje, v začetku prihodnjega leta pa naj bi v Novem mestu začeli izdelovati povsem nov model clia.

124436_174553_revoz_proizvodnja_rkrka1.jpg

Novi clio naj bi bil za Slovenijo še pomembnejši kot prejšnji modeli, saj ga naj bi Revoz tokrat prvič izdeloval že od začetka in ne bo pomožna tovarna, namenjena zagotavljanju dodatnih zmogljivosti, ko Flins ali Bursa ne bi zmogla pokriti vseh naročil.

124421_174553_revoz_proizvodnja_rkrka4.jpg

Revoz, ki sicer zaposluje nekaj manj kot 3400 ljudi in je maja obeležil izdelavo štirimilijontega Renaultovega vozila, je lani vnovič postal največji slovenski izvoznik. Z 1,6 milijarde evrov prihodka se je uvrstil na tretje mesto v državi. Velja za eno najbolj učinkovitih Renaultovih tovarn.

revoz proizvodnja
Proizvodnja, kjer nastaja novi Clio "I Feel Slovenia"

Predsednik uprave in direktor tovarne Revoz Kaan Ozkan, ki maja zaradi zaupnosti novih naložb in projektov ni želel pojasniti, je za letos napovedal izdelavo 210.000 vozil.

104852_174765_revoz_tabla_rkrka.jpgTo pomeni višek Revozove zdajšnje zmogljivosti in približevanje rekordu iz leta 2009, ko so v tej novomeški tovarni izdelali 212.000 vozil, je ocenil in triizmensko proizvodnjo v Revozu napovedal za še vsaj dve leti.