Zlata lepotica Dobra karma

Spoj energije denarja in ženske magije dela ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 4. avgusta

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

nsi, ljudmila novak, matej toni, valentin hajdinjak3 Svet24.si

Uspešno so se osamosvojili od statusa desnega ...

sedi Necenzurirano

Dopoldan tvita za JJ in piše depeše, popoldne na...

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

lendero Njena.si

Avto Saše Lendero pokopalo drevo

Novice Novo mesto

V Revozu zagnali proizvodnjo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.01.2013 11:35

V novomeškem Revozu, kjer so 18. decembra lani zaustavili serijsko proizvodnjo in odšli na novoletni kolektivni dopust, so proizvodnjo davi vnovič zagnali.

Nadaljujejo jo v dveh izmenah, kolektivni dopust pa je sodil med ukrepe, s katerimi so se odzvali na lanski približno 20-odstotni padec naročil, so povedali.

Tiskovna predstavnica Revoza Nevenka Bašek Zildžović je pojasnila, da so v času omenjenega dopusta v tovarni potekala številna vzdrževalna dela in aktivnosti, povezane z novim projektom proizvodnje novih modelov v navezi med Renaultom in nemškim velikanom Daimlerjem.

Za Revozom je sicer težavno leto, ki ga je zaznamoval velik padec prodaje na evropskem trgu, še posebej na francoskem, ki je za omenjeno novomeško tovarno najpomembnejši, je dodala.

Na omenjeni približno 20-odstotni padec so se lani pravočasno odzvali in svoje poslovanje najprej prilagodili s prehodom obratovanja z dveh izmen in pol na dve izmeni, nato pa so vodstvo podjetja in socialni partnerji dosegli dogovor o nadaljnjem prilagajanju proizvodnje povpraševanju in naročilom.

V Revozu so lani potekale tudi okrepljene priprave v okviru omenjenega projekta proizvodnje novih modelov Renault-Daimler, katerih serijska proizvodnja je predvidena v prihodnjem letu.

Ravno ta projekt pa bo letos zaposloval veliko število njihovih zaposlenih in naj bi po pričakovanjih prispeval k ponovnemu dvigu njihovih proizvodnih količin in zaposlovanja, je še povedala Bašek Zildžovićeva.