volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Novice Novo mesto

V Revozu zagnali proizvodnjo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.01.2013 11:35

V novomeškem Revozu, kjer so 18. decembra lani zaustavili serijsko proizvodnjo in odšli na novoletni kolektivni dopust, so proizvodnjo davi vnovič zagnali.

Nadaljujejo jo v dveh izmenah, kolektivni dopust pa je sodil med ukrepe, s katerimi so se odzvali na lanski približno 20-odstotni padec naročil, so povedali.

Tiskovna predstavnica Revoza Nevenka Bašek Zildžović je pojasnila, da so v času omenjenega dopusta v tovarni potekala številna vzdrževalna dela in aktivnosti, povezane z novim projektom proizvodnje novih modelov v navezi med Renaultom in nemškim velikanom Daimlerjem.

Za Revozom je sicer težavno leto, ki ga je zaznamoval velik padec prodaje na evropskem trgu, še posebej na francoskem, ki je za omenjeno novomeško tovarno najpomembnejši, je dodala.

Na omenjeni približno 20-odstotni padec so se lani pravočasno odzvali in svoje poslovanje najprej prilagodili s prehodom obratovanja z dveh izmen in pol na dve izmeni, nato pa so vodstvo podjetja in socialni partnerji dosegli dogovor o nadaljnjem prilagajanju proizvodnje povpraševanju in naročilom.

V Revozu so lani potekale tudi okrepljene priprave v okviru omenjenega projekta proizvodnje novih modelov Renault-Daimler, katerih serijska proizvodnja je predvidena v prihodnjem letu.

Ravno ta projekt pa bo letos zaposloval veliko število njihovih zaposlenih in naj bi po pričakovanjih prispeval k ponovnemu dvigu njihovih proizvodnih količin in zaposlovanja, je še povedala Bašek Zildžovićeva.