gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

V Ribnici bodo plavali

Piše: R.K.

Čas objave:
18.08.2022 07:52

Občina Ribnica je po 44 letih izvedla popolno rekonstrukcijo že dotrajanega ribniškega bazena, edinega bazena od Ljubljane do Kolpe. bazen bodo uradno odprli konec avgusta.

V celoti se je rekonstruirala bazenska školjka, keramika, bazenska tehnika, stavbno pohištvo, strop z novo izolacijo, razsvetljava, ozvočenje, rekuperacija in požarni zid. Uredil se je tudi dostop za gibalno ovirane in izvedla se je celostna energetska sanacija razsvetljave in stropa proti neogrevanemu podstrešju ter predel proti fasadi. Prav tako se je prenovil celoten del stavbe športnega centra, torej slačilnice oziroma garderobe, sanitarije in tuši ter vadbeni prostor namenjen fitnesu.

bazen-ribnica
Bazen
Občina Ribnica

Občina Ribnica je oktobra lani z najugodnejšim izvajalcem podpisala pogodbo o izvedbi del in letos, od 1. septembra dalje, bo bazen že na voljo za uporabo tako vrtčevskim otrokom, šolarjem, številnim športnim društvom in klubom, kot tudi vsem občankam in občanom ter drugim obiskovalcem, ljubiteljem vodnih doživetij.

bazen-ribnica
Bazen
Občina Ribnica

Vrednost celotne investicije je ocenjena na 1.878.859,67 evrov, od tega je kar 1.500.000,00 evrov sofinanciranih s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in 55.157,00 evrov s strani Fundacije za šport.