Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Ribnica

V Ribnici bodo varčevali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2015 12:50

Tudi zadnja občinska seja tega leta v Ribnici je bila v večji meri namenjena proračunu za prihodnje leto. Pritegnila je precejšnjo pozornost.

7,2 milijona evrov težek proračun, pri čemer je treba upoštevati še nekaj več kot milijona evrov kot občinski delež za vodooskrbni projekt Soriko, ki se nalagajo na poseben račun treh občin, njegov skrbnik v projektu je občina Kočevje, je po razlagi župana Jožeta Levstka realno in v danih možnostih razvojno naravnan. Ob predstavitvi proračuna je Levstek še poudaril, da je v občinski malhi denar tudi za naložbe, poudaril pa je, da se občina v prihodnjemu letu ne bo zadolževala.

Svetniki SLS so zatrjevali, da je tako predstavljen predlog proračuna zgolj servisno naravnan, v njem, kot je dejal Samo Pogorelc pogrešajo več predrznosti oziroma denarja za investicije. Še posebej pa vlaganja v enakomeren razvoj občine.

Levstek je spomnil, da nehote ali nalašč pozabljamo, da je denar za vodovodni sitem od Sodražice do Kočevja pravzaprav neprecenljiva velika naložba v prihodnost. Dodal je tudi, da je občina v zadnjih osmih letih preko razpisov počrpala 15 milijonov državnih in evropskih sredstev.


Miha Klun, SDS, je v razpravi večkrat poudaril, da je 1,7 milijona evrov, kar je skoraj četrtina proračuna, namenjeno za investicije ter da je predlog proračuna v času, ko država zmanjšuje glavarino, pravzaprav več kot dobro pripravljen.

Predlog proračuna je podprlo vseh osme svetnikov SDS, svetnika Nsi sta bila pri glasovanju vzdržana, proti so bili vsi drugi svetniki. Izid glasovanja je bil 8:6.

Jože Levstek o proračunu


Miha Klun o proračunu


Samo Pogorelec o proračunu