20190212-00915116 Svet24.si

Znane podrobnosti tragične nesreče, v kateri je ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boris tomasic hisa pl3 Reporter.si

Črna gradnja: kako je klet Borisa »Kdo vam ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice Ribnica

V Ribnici imajo nov kolesarski poligon

Piše: STA

Čas objave:
06.06.2022 11:13

Občina Ribnica je na robu Obrtne cone Ugar zgradila kolesarski poligon, t. i. pumptrack, ki naj bi bil največji tovrstni poligon v državi. Odprli so ga s tekmo, ki šteje tudi za državni pokal Pumpaj Slovenija. Ob tem so izvedli tudi program za najmlajše Grbine so fine in dobrodelni program En krog za razvoj.

V okviru programa Grbine so fine so se najmlajši otroci (od štiri do osem let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih kolesarskih izzivih. Nekoliko starejši otroci (od devet let naprej) pa so se lahko udeležili male pumptrack kolesarske šole, kjer so pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar. Na voljo je bila tudi brezplačna izposoja BMX koles.

V tekmi za državni pokal so se pomerili starejši. Samo tekmovanje je sestavljeno iz kvalifikacij, na katerih se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje, kjer se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj so na poligonu v času dogajanja izvedli dobrodelno kolesarjenje.

Poligon se razteza na skupno 1560 kvadratnih metrih površine, od česar je same asfaltne površine z grbinami 699 kvadratnih metrov. Uporabnikom sta na voljo dva poligona - manjši, namenjen najmlajšim obiskovalcem in začetnikom, ter večji, namenjen starejšim in izkušenejšim. Pozneje bodo ob poligonu uredili še ostale vsebine, ki bodo omogočale druženje.

Za nekaj manj kot 50.000 evrov je poligon zgradilo na razpisu izbrano podjetje Alliance, ki ima bogate izkušnje z urejanjem tovrstnih poligonov, saj so jih do zdaj uredili že več kot 100, med drugim v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.