900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Ribnica

V Ribnici naj bi zgradili največji kolesarski poligon v Sloveniji

Piše: STA

Čas objave:
18.02.2022 05:53

Občina Ribnica na robu Obrtne cone Ugar gradi kolesarski poligon, t. i. pumptrack, ki naj bi bil največji tovrstni poligon v Sloveniji. Pogodbo o gradnji sta danes na občini podpisala župan Samo Pogorelc in predstavnica na razpisu izbranega podjetja Alliance Urška Drofenik.

Poligon se bo raztezal na skupno 1560 kvadratnih metrih površine, od česar bo same asfaltne površine z grbinami 699 kvadratnih metrov. Uporabnikom bosta na voljo dva poligona - manjši, namenjen najmlajšim obiskovalcem in začetnikom, ter večji, namenjen starejšim in izkušenejšim. Pozneje bodo ob poligonu uredili še ostale vsebine, ki bodo omogočale druženje, med drugim po besedah župana razmišljajo o balinišču ali fitnesu na prostem.

Z deli so že začeli. Trenutno lokalna podjetja urejajo spodnji ustroj poligona, z izkopom in ureditvijo odvodnjavanja, za kar mora poskrbeti občina, nato pa bo dela prevzelo podjetje Alliance. To ima sicer bogate izkušnje z urejanjem tovrstnih poligonov, saj jih je do zdaj po besedah Drofenikove uredilo že več kot 100, med drugim v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.



Vrednost del, ki jih bo podjetje opravilo v Ribnici, po danes podpisani pogodbi znaša nekaj manj kot 50.000 evrov. Po besedah Drofenikove bo šlo za večnamenski objekt, ki bo ponujal obilo zabave in rekreacije ter bo zadostil potrebam vseh generacij.

Poligon je po besedah župana eden od več projektov, ki jih za razvoj športa in rekreacije izvajajo v občini. Nasploh ocenjuje, da so z ekipo v zadnjih letih na vseh področjih naredili veliko, nekaj stvari pa jim je tudi še ostalo. Tudi te si želi uresničiti oz. dokončati, zato so bo jeseni znova potegoval za županski mandat.