sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

profimedia-0746351184 Svet24.si

VIDEO: Ruski duhovnik pridiga o ubijanju ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Ribnica

V Ribnici odprli prenovljen bazen in prizidek k osnovni šoli

Piše: STA

Čas objave:
01.09.2022 07:13

V občini Ribnica so danes slovesno predali namenu obnovljen občinski bazen in prizidek k Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna. Po besedah župana Sama Pogorelca gre za zgodovinski dan za občino, saj jim je uspela dolgo pričakovana obnova bazena, hkrati pa rešujejo tudi več let trajajočo prostorsko stisko osnovne šole.

Bazen v Športnem centru Ribnica se je občina odločila prenoviti zaradi dotrajanosti. V 45 letih, kolikor stoji, namreč vanj ni bilo veliko vlaganj. Zdaj so v celoti zamenjali bazensko školjko, keramiko, bazensko tehniko, stavbno pohištvo, strop, razsvetljavo, ozvočenje, prezračevanje in požarni zid. Uredili so tudi dostop za gibalno ovirane, izvedli celostno energetsko sanacijo, prenovili garderobe, sanitarije in vadbeni prostor, namenjen fitnesu.

Od četrtka bo po besedah župana bazen že na voljo vrtčevskim otrokom, šolarjem, številnim športnim društvom in klubom, pa tudi vsem ostalim obiskovalcem, željnim vodnih dogodivščin.

Vrednost naložbe je ocenjena na nekaj manj kot 1,9 milijona evrov, od česar je 1,5 milijona zagotovilo ministrstvo za izobraževanje. Trenutno so v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja za izgradnjo zunanje terase, s katero bi do leta 2024 obiskovalcem bazena omogočili tudi oddih na prostem.Prizidek k stavbi B osnovne šole pa so se v občini odločili zgraditi zaradi povečanega vpisa v prve razrede in večletne prostorske stiske šole. Tako so pridobili štiri učilnice in dodatne pomožne prostore v skupni površini 350 kvadratnih metrov. Razširili so jedilnico in kuhinjo ter vgradili dvigalo.

Otroci bodo pouk v prizidku začeli že v četrtek, česar je še posebej vesela ravnateljica Andreja Modic. Opozorila je namreč, da je prizidek prva pridobitev novih šolskih prostorov po kar 55 letih. Prostorska stiska, s katero so se srečevali v zadnjih šestih letih, jih je po njenih besedah močno bremenila.

Vrednost naložbe prizidka je ocenjena na 917.000 evrov, od tega je 381.000 evrov zagotovilo ministrstvo.