Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

Dorangel Vargas Facebook Odkrito.si

GROZLJIVA ZGODBA: Andski Hannibal Lecter

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Novice Ribnica

V Ribnici se začenja rušenje brvi čez reko Bistrico

Piše: STA

Čas objave:
18.06.2021 10:30

V Ribnici bodo danes začeli gradbena in rušitvena dela za izgradnjo nove brvi na Gallusovem nabrežju v središču mesta. Trenutna brv čez reko Bistrico je namreč dotrajana, zato jo bodo nadomestili z novo. Gradnja bo predvidoma končana konec julija.

Kot je pred časom za STA povedal ribniški župan Samo Pogorelc, bo nova brv namenjena kolesarjem in pešcem, arhitekturno pa bo zelo podobna brvi, ki je stala pred trenutno, dotrajano brvjo. "Za razliko od zdajšnje, ki je betonska, bo nova brv deloma jeklena in deloma lesena, torej takšna, kot je nekoč že bila," je dejal.

Brv bo dolga 18,5 metra in široka 2,2 metra. Imela bo jekleno podkonstrukcijo, na katero bodo pritrjene pohodne hrastove deske.

Za gradnjo nove brvi so v postopku evidenčnega naročila izbrali podjetje Hipox iz Škofljice, pogodbo z njim je Občina Ribnica podpisala sredi maja. Naloga izvajalca del bo odstranitev stare brvi in postavitev nove.

Vrednost naložbe je ocenjena na nekaj več kot 90.000 evrov, od česar je občina nekaj manj kot 69.000 evrov pridobila od Lokalne akcijske skupine (LAS) Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe oziroma iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.