Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ribnica

V Ribnici začenjajo gradnjo medgeneracijskega športnega kompleksa

Piše: STA

Čas objave:
03.05.2023 11:41

V občini Ribnica na mestu, kjer je nekoč stal Ideal center, začenjajo gradnjo medgeneracijskega športnega kompleksa, ki bo v prihodnje predstavljal medgeneracijsko, športno, kulturno, gospodarsko iz turistično stičišče občine. Po besedah župana Sama Pogorelca prve hruške z betonom pričakujejo že ta mesec.

Na okoli 4500 kvadratnih metrih površin namerava občina urediti parkirno hišo, večjo večnamensko dvorano, manjšo kongresno dvorano, pisarne za mladinski center, startupe, delo od doma in društva, v naslednji fazi pa še športno dvorano s kavarno.

Gre za največjo občinsko naložbo v letošnjem in prihodnjih letih. Glavnino del bo izvedlo na javnem razpisu izbrano podjetje Riko. Z njim je občina avgusta lani podpisala pogodbo, vredno 11,8 milijona evrov. Od tega je občina pet milijonov evrov pridobila iz državnega proračuna.



Nekdanji propadajoči objekt Ideal centra je že odstranjen, izkopana je gradbena jama. Trenutno po besedah župana poteka njeno čiščenje, s prvimi gradbenimi deli pa bodo začeli te dni. Pravnomočno gradbeno dovoljenje za dela je občina pridobila pred dobrimi 14 dnevi.

Center bo po načrtih predstavljal medgeneracijsko, športno, kulturno, gospodarsko iz turistično stičišče občine. Zagotavljal bo ustrezne prostore za razvoj kulturne, športne, gospodarske in turistične dejavnosti. V njem bodo dobile prostore tudi različne nevladne organizacije.

Ribniški župan Samo Pogorelc o delih na medgerenacijskem športnem centru