Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Semič

V Semiču se začenja ohcet, zaradi vremena prilagojen program

Piše: STA

Čas objave:
27.08.2021 09:38

V Semiču se drevi začenja tradicionalna etnološko-turistična prireditev Semiška ohcet. Gre za eno izmed treh tradicionalnih prireditev v Beli krajini, temelji pa na ohranjanju kulturne dediščine, ljudskih običajev in ohcetnih prigod. Prireditev, ki je namenjena vsem generacijam, bo potekala do nedelje.

Kot so sporočili organizatorji, so zaradi vremena prilagodili lokacije različnih spremljajočih dogodkov. Glavne, ki se bi odvili na odru pred hotelom Smuk, pa selijo v dvorano KC Semič. Nekateri dogodki so žal odpovedani. 

Prilagojen program 26. Semiške ohceti
Prilagojen program 26. Semiške ohceti
Tic Semič

Ob osrednjem dogajanju so organizatorji pripravili tudi številne spremljajoče dogodke, kot so šesti festival ŠtrudlFest, aktivna kuhinja, različne animacije za najmlajše, razstave, ustvarjalne delavnice ter tržnica domače obrti in kulinarike, so sporočili iz Kulturnega centra Semič.

Nocoj bodo v trškem jedru Semiča prikazali semiško ohcet skozi čas, sledil bo večer rumenega muškata z degustacijo vin, nastopil bo glasbeni duet Martina Mravinec & Marko Simčič.



V soboto bo potekal šesti ŠtrudlFest, za najmlajše so pripravili čarodejsko predstavo, sledili bo voden ogled trškega jedra Semiča, koncert Kulturno-umetniškega društva godbe na pihala Semič, blagoslov motoristov in kolesarjev, spregovorili bodo tudi o izzivih v folklorni dejavnosti, potem pa bosta koncerta Trio Vivere in glasbene skupine The Šuljeks.

V nedeljo bo pri gasilskem domu Semič na ogled razstava ovc in koz Društva rejcev drobnice Bele krajine, prireditev pa bodo sklenili s srečanjem belokranjskih vinogradnikov.