mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Šentrupert

V Šentrupertu proračuna za leto 2022 niso sprejeli

Piše: R.K.

Čas objave:
04.12.2021 09:27

Občinski svet Občine Šentrupert se je sešel na 21. redni seji v mandatu. Tudi tokrat v večnamenski dvorani gasilskega doma PGD Sv. Rok. Občinski svet je potrdil vse predlagane točke na dnevnem redu, razen predloga odloka o proračunu za prihodnje leto.

Predlog proračuna za leto 2022 predvideva 3,3 milijona evrov prihodkov in 5,3 milijona evrov odhodkov, razliko pa bi občina pokrila s podpisom pogodbe o zadolževanju. »Žal mi je, da občinski svet ni potrdil predloga proračuna. Kljub temu da je zahteval, da se predlog proračuna v desetih dneh ustrezno dopolni, sem posledično ostal brez pooblastila za podpis pogodbe za ugodno posojilo, ki bi nam omogočila uresničitev načrtovanih in prepotrebnih investicij v cestno in vodovodno infrastrukturo. Občinska uprava je ostala brez glavnega orodja za poslovanje v naslednjem letu. Zaradi nesprejetja proračuna v letošnjem letu občina namreč z novim letom prehaja na začasno financiranje,« pojasnjuje župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec

Ostali sklepi:


Občinski svet pa je potrdil predlog Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za
obstoječo komunalno opremo na območju Občine Šentrupert, predlog Odloka o programu
opremljanja stavbnih zemljišč za odmero komunalnega prispevka za območje Obrtno podjetniške cone Šentrupert, v prvi obravnavi Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) in Odlok o pokopališkem redu v Občini Šentrupert, sprejel je tudi Odlok o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za opravljanje obvezne občinske gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe v občini Šentrupert. Sprejeti so bili tudi Odloki o oceni tržne vrednosti popolnih lastninskih pravic na nepremičninah za potrebe zgrajene ali načrtovane javne infrastrukture, skupaj z predlagano metodologijo za oceno vrednosti nepremičnin in še Odlok o uveljavljanju predkupne pravice Občine Šentrupert. Za nadomestnega člana Strokovnega sveta Zavoda Dežela kozolcev je kot predstavnika občine imenoval dr. Roberta Peskarja, v posvetovalno telo Centra za socialno delo Dolenska in Bela krajina pa Danico Grandovec.

Andrej Martin Kostelec po 21 redni seji