edo muric Svet24.si

Edo Murić : septembra bom drugič očka!

potres2 (1) Svet24.si

Zaradi potresov je v nevarnosti 400.000 ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

mojca1 Njena.si

Mojca srečno zaljubljena v mlajšega moškega

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Novice Šentrupert

V Šentrupertu proračuna za leto 2022 niso sprejeli

Piše: R.K.

Čas objave:
04.12.2021 09:27

Občinski svet Občine Šentrupert se je sešel na 21. redni seji v mandatu. Tudi tokrat v večnamenski dvorani gasilskega doma PGD Sv. Rok. Občinski svet je potrdil vse predlagane točke na dnevnem redu, razen predloga odloka o proračunu za prihodnje leto.

Predlog proračuna za leto 2022 predvideva 3,3 milijona evrov prihodkov in 5,3 milijona evrov odhodkov, razliko pa bi občina pokrila s podpisom pogodbe o zadolževanju. »Žal mi je, da občinski svet ni potrdil predloga proračuna. Kljub temu da je zahteval, da se predlog proračuna v desetih dneh ustrezno dopolni, sem posledično ostal brez pooblastila za podpis pogodbe za ugodno posojilo, ki bi nam omogočila uresničitev načrtovanih in prepotrebnih investicij v cestno in vodovodno infrastrukturo. Občinska uprava je ostala brez glavnega orodja za poslovanje v naslednjem letu. Zaradi nesprejetja proračuna v letošnjem letu občina namreč z novim letom prehaja na začasno financiranje,« pojasnjuje župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec

Ostali sklepi:


Občinski svet pa je potrdil predlog Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za
obstoječo komunalno opremo na območju Občine Šentrupert, predlog Odloka o programu
opremljanja stavbnih zemljišč za odmero komunalnega prispevka za območje Obrtno podjetniške cone Šentrupert, v prvi obravnavi Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) in Odlok o pokopališkem redu v Občini Šentrupert, sprejel je tudi Odlok o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za opravljanje obvezne občinske gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe v občini Šentrupert. Sprejeti so bili tudi Odloki o oceni tržne vrednosti popolnih lastninskih pravic na nepremičninah za potrebe zgrajene ali načrtovane javne infrastrukture, skupaj z predlagano metodologijo za oceno vrednosti nepremičnin in še Odlok o uveljavljanju predkupne pravice Občine Šentrupert. Za nadomestnega člana Strokovnega sveta Zavoda Dežela kozolcev je kot predstavnika občine imenoval dr. Roberta Peskarja, v posvetovalno telo Centra za socialno delo Dolenska in Bela krajina pa Danico Grandovec.

Andrej Martin Kostelec po 21 redni seji