strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Ekrem Jevrić Odkrito.si

Poglejte, kakšnega sina ima pokojni Ekrem Jevrić

Zoran Janković Ekipa24.si

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran ...

Novice

V Sevnici najavljajo razpis za vpis v vrtec

Piše: R.K.

Čas objave:
25.02.2022 13:48

Občina Sevnica skupaj z Vrtcem Ciciban Sevnica, Enoto vrtca Krmelj, Enoto vrtca Milana Majcna Šentjanž in Enoto vrtca Blanca najavlja razpis za vpis predšolskih otrok v programe vrtcev na območju občine Sevnica za šolsko leto 2022/2023.

Vrtci bodo izvajali dnevne programe za otroke prvega in drugega starostnega obdobja, v primeru zadostnega števila prijav pa tudi poldnevni program v dopoldanskem času, namenjen otrokom od prvega leta starosti oziroma najmanj 11. mesecev do vstopa v šolo. Enotni obrazec, ki bo na voljo v posameznih enotah in na spletnih straneh vrtcev oziroma na spletni strani občine, bo mogoče osebno oddati oziroma po pošti posredovati od 28. februarja do 14. marca 2022.

Vrtec lahko sprejme otroke, ki izpolnjujejo pogoje za vpis – starost najmanj enajst mesecev in prenehanje pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela, skladno z zakonodajo. V vrtcu bodo sprejemali vloge za vključitev otrok v obdobju 2022/2023, z vključitvijo od 1. 9. 2022 dalje.

Izpolnjeno vlogo naj oddajo tudi starši otrok, ki bodo pogoje za vključitev izpolnjevali šele med šolskim letom. Na podlagi števila prijav za vpis otroka v vrtec, izpolnjevanja pogojev za vpis in kapacitet posameznih vrtcev bodo vrtci oblikovali oddelke za novo šolsko leto. O sprejemu otrok novincev v posamezen vrtec v šolskem letu 2022/2023 bodo starši oziroma zakoniti zastopniki s strani vrtcev pisno obveščeni. Starši otrok, ki kljub oddani vlogi v šolskem letu 2021/2022 niso bili sprejeti v vrtec ali pa so starši vključitev zavrnili, morajo vlogo vložiti ponovno.