Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Sevnica

V Sevnici razstava XVII. sevniškega likovnega shoda Grad 2017

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2017 15:28

Atrij gradu Sevnica je v mesecu juniju napolnila svežina barv. Kaj je nastalo, pa si lahko ogledate na razstavi, ki so jo odprli te dni.

Prav barve so s pripomočki, čopiči in platni, dale življenje izvirnim likovnim stvaritvam 40 udeležencev likovnega shoda, ki so ustvarjali na temo »Oblaki nad mojo streho« oziroma po svobodni lastni izbiri. S svojimi izbranimi deli je bil poseben gost letošnjega shoda slikar prof. Mile Knežević iz Zagreba. Z živo predstavitvijo svojega dolgoletnega kulturnega poslanstva je izjemno oplemenitil delovni shod.

Dela nastala na shodu so bila pred dnevi na ogled postavljena v Mosconovi galeriji na Gradu Sevnica. Mentor likovnega shoda ter avtor postavitve razstave je bil že četrto leto vsestranski sevniški umetnik Rudi Stopar.

Na otvoritveni slovesnosti so podelili tudi bronaste, srebrne in zlate plakete ter priznanja.

BRONASTO PLAKETO XVII. Sevniškega likovnega shoda Grad 2017 so prejeli: Roman Blatnik iz Krškega, Helmut Blažej iz Avstrije, Darko Blažič, Liljana Čuček, Marinka Fabjan, Marija Prah in Andrej Blažon iz Novega mesta, Rosina Curhalek in Andrej Pinterič iz Dobove, Pavla Černigoj, Tanja Košar, Marko Okorn, Marjan Perič, Ulrih Rupret in Marija Klakočar iz Sevnice, Zdravko Červ iz Straže, Stane Fabjančič iz Brestanice, Zdenko Grgeljac iz Hrvaške, Genka Ivanova Rižnar z Brezove Rebri pri Dvoru, Magdalena Kocjan Kodrič in Maja Marjetič iz Škocjana, Ludvik Kos in Marija Oven iz Radeč, Lidija Maček Stanić iz Hrvaške, Mojca Musar iz Šentjanža,   Judita Rajnar iz Šentvida pri Stični, Julija Stopar  - mlada avtorica iz Kresnic, Zlata Šokec iz Hrvaške, Stane Udvanc iz Šentjerneja in Ines Zgonc z Mirne.

Prejemniki SREBRNE PLAKETE so Gordana Dobriha iz Šentjanža, Nevenka Flajs iz Krmelja, Tone Klakočar iz Sevnice in Milena Roštohar z Blance.

Mlada prvakinja XVII. Sevniškega likovnega shoda je postala Jana Nunčič z Okroglic s svojim likovnim delom Spomin na dom. Prvak XVII. Sevniškega likovnega shoda Grad 2017 pa je s skulpturo iz češnjevega lesa z naslovom Odhajanje postal Alojz Rak iz Boštanja. Njegova dela bodo prihodnje leto v novembru krasila Staro galerijo, kajti vsakoletnemu prvaku organizator omogoči samostojno likovno razstavo. Alojz Rak in Jana Nunčič sta prejela zlato plaketo.

Ob tej priložnosti so odprli tudi vrata samostojne razstave Staneta Udvanca iz Šentjerneja, ki je lansko leto prepričal komisijo in prejel naziv Prvak XVI. Sevniškega likovnega shoda Grad 2016.

Kulturni program ob odprtju razstave je pripravila Glasbena šola Sevnica - flavtistka Ivana Sešlar, učenka prof. Ane Mlakar, pri klavirju pa jo je spremljala prof. Špela Troha Ogorevc.

Dogodka se je udeležil tudi podžupan občine Sevnica, Janez Kukec, za prigrizek pa je poskrbel Aktiv kmečkih žena Tržišče. Obe razstavi bosta na ogled vključno do 10. decembra 2017.