1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Sevnica

V Sevnici sprejet proračun za prihodnje leto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.12.2016 12:21

Občinski svet Občine Sevnica je sprejel Odlok o proračunu Občine Sevnica za leto 2017. Osrednji izvedbeni akt opredeljuje delo celotnega proračunskega leta, vanj pa so vključene vse aktivnosti, ki jih občina izvaja za zagotavljanje kakovostnega dela in življenja v lokalni skupnosti. Višina proračuna je primerljiva z zadnjimi leti in znaša 16 milijonov evrov.

Kot kompromis med potrebami in zmožnostmi, z zastopanostjo celotnega območja občine, je občinski proračun realno načrtovan in izvedljiv, finančno vzdržen in uravnotežen. Poleg obveznih zakonskih nalog je za razvoj in napredek ključna investicijska naravnanost.

Investicijski del predlaganega dokumenta glede na preteklo leto zmanjšuje investicije na področju šolstva, povečuje pa investicije na področju komunalne infrastrukture in odpira začetek investicij v ureditev mestnega jedra v novem delu Sevnice ter v izgradnjo stadiona.


Iz državnih sredstev je načrtovano rekonstruirati oziroma graditi pločnike v Gabrijelah, most čez Kameniški potok, cesto Poklek-Podvrh, dva odseka cest v Boštanju, Arto-Ponikve, Šentjanž-Kal, urediti ploščad ob Kvedrovi cesti ter zgraditi prizidek k podružnični šoli na Studencu.

V proračunu so tudi naslednji projekti: pešpot Breg-železniška postaja, kolesarnica pri železniški postaji Sevnica, javna razsvetljava Šmarje-hidroelektrarna Boštanj, kanalizacija Dolnje Brezovo, parkirna hiša pri Zdravstvenem domu Sevnica, projektna dokumentacija za kuhinjo ter športne površine pri OŠ Milana Majcna Šentjanž, ureditev okolice podružnične šole v Loki, sanacija kotlovnice v šentjanški šoli, in pričetek gradnje javne infrastrukture v poslovnih conah, izgradnja postajališč za avtodome in drugi. Sistemska sredstva so zagotovljena za delovanje krajevnih skupnosti, društev in organizacij.